Pokorni: Már régóta vártam ezt a napot!

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 21. 13:20
A csehországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottban tétmérkőzésen vasárnap este, a németek elleni csoporttalálkozón (1-2) debütált Pokorni Péter, aki a vereség ellenére remekül helytállt. A paksi kapus többször is kiszolgáltatott helyzetben hárított bravúrral, a bekapott gólokról pedig a legkevésbé sem tehetett.


Fotó: Kovács Anikó

 

Alaposan nekünk estek a németek. A kezdőkörből épphogy útjára indult a labda, és Pokorni Péternek máris közbe kellett avatkoznia. Rögtön az első percben. Előbb Deniz Naki, majd Savio Nsereko közeli kísérletét hárította szenzációs bravúrral. Nem unatkozhatott sokáig bemutatkozásakor a Gulácsi Pétert helyettesítő paksi hálóőr.

 

„Ahogy a mezőnyjátékosoknál, úgy a kapusoknál is hihetetlenül fontos az első labdaérintés – árulta el Pokorni Péter. – Már a legelején támadólag léptek fel ellenfeleink, akcióik többségét pedig lövéssel tudták befejezni, így hamar bemelegedtem.”

 

A folytatásban többször is kiváló reflexmozdulattal mentett a szekszárdi születésű, közel kétméteres kapuvédő, a 26. és a 78. percben viszont nem tudott közbeavatkozni. Előbb Stefan Reinartz, majd Marcel Risse mattolta.

 

„Már régóta vártam ezt a napot, ez volt az első tétmérkőzésem a korosztályos válogatottban. Nyilván nem olyan debütálásról álmodtam, ahol mindjárt két gólt is kapok, ráadásul az elsőt és a másodikat is lélektanilag a lehető legrosszabbkor – jegyezte meg Pokorni.

 

„Nem volt szerencsém, mindkét találat előtt beleértem a labdába, de kiütni már nem tudtam. Egyébként a hátsó alakzattal megvolt a szükséges összhang, rendre kisegítettük egymást. A lövések, beadások többségénél blokkolni tudtak a védők, ha mégis túljutott rajtuk a labda, akkor résen voltam.”

 

Az összkép csalóka, hiszen ahogy a támadókat a rúgott, úgy a kapusokat elsősorban a kapott gólok minősítik, Pokorni Péter azonban annak ellenére is meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy kétszer is túljártak az eszén. Éles bevetésen is bizonyított tehát a paksi hálóőr, Sisa Tibor szövetségi edzőnek ezek után akkor sem kell kétségbeesnie, ha Gulácsi Péter éppen valamilyen okból kifolyólag nem állhat rendelkezésre.

 

Pokornin kívül Szekeres Adrián és Lengyel Dániel is vasárnap este, a németek ellen mutatkozott be az Európa-bajnokságon, előbbi jobbhátvédként, utóbbi pedig középső védőként szerepelt, egyikük sem okozott csalódást.

 

„A rám bízott védekező feladatokat úgy érzem, sikerült ellátnom, talán egy-egy felfutással többször segíthettem volna a támadásokat” – vont mérleget Szekeres. – Hiába hajtottunk, a németek még jobban küzdöttek.”

 

„Már alig vártam a lehetőséget, hogy bizonyíthassak, remélem a tréner elégedett a produkciómmal - jegyezte meg Lengyel. - Igyekeztem tudásom legjavát nyújtani, minél többet hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Sajnos ezúttal elmaradt a győzelem, szerdán meg kell vernünk az olaszokat.”

 

ÁTMOZGATÓ EDZÉS A SLAVIA STADIONJÁBAN
A pribrami találkozó másnapján, délelőtt féltizenegytől egy bő háromnegyedórás, könnyed átmozgató edzést tartott fiainak Sisa Tibor a Slavia Praha egykori, strahovi stadionjában. A szokásoktól eltérően a szakember nemcsak azoknak vezényelt tréninget, akik kevesebbet játszottak vagy egyáltalán nem jutottak szóhoz az előző este, a tizennyolc fős keret valamennyi tagja rész vett a foglalkozáson. Pedig vasárnap, a késő esti órákban többen is apróbb sérülésre, izomfájdalomra panaszkodtak Pribramból Prágába menet a hazafelé úton. Végül azonban valamennyi tanítványára számíthatott a szövetségi edző. A foglalkozáson eltérő terhelést kaptak a játékosok, akik a németek ellen végig a pályán voltak, azok kevésbé megterhelő, a regenerálódást elősegítő gyakorlatokat végeztek. A Hotel Prahába visszatérve közös ebéd, majd csendes pihenő következik, délután pedig szabad program.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu