Pavicsevics repíti a bronz felé a ZTE-t

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 12. 19:28
Ismét jelezte igényét a bajnoki bronzéremre Csank János együttese, a Zalaegerszegi TE, amely a 22. forduló zárómérkőzésén Darko Pavicsevics fejesgóljával a vártnál nehezebben fektette két vállra a Diósgyőrt. A tavaszi szezonban ötödik meccsükön negyedik sikerüket aratták a zalaiak.


A harmadik helyezett ZTE a hetedik Diósgyőrt fogadta, Csank János csapatából hiányzott Waltner Róbert eltiltás miatt, ott volt viszont a DVSC ellen győztes gólt szerző montenegrói csatár, Darko Pavicsevics.

Az első félidő még NB I-es mércével is gyenge színvonalú játékot hozott, a ZTE volt kezdeményezőbb, de kidolgozott helyzetet alig-alig láthatott a publikum.

Negyedóra magasságában Pavicsevics fejelte centikkel mellé-fölé Illés remek beadását. A hajrá már látványosabbra sikerült, Balázs Zsolt rontott ziccert az egyik oldalon, Szabó Viktor a másikon.

Az álmoskás félidő után a folytatásra már tényleg felébredtek a csapatok. Két diósgyőri lehetőséget három befejezett ZTE-akció követett, az 54. percben Horváth telibetrafálta a felső lécet. A játékrész közepén Marian Sluka jobboldali beadását a hosszú oldalon megbújó Pavicsevics fejelte a rövid alsó sarokba. Köteles hiába vetődött (1-0).

Varga Róbert, a meccs egyik legjobbja mindent eldönthetett volna nyolc perccel a vége előtt, közel 40 méteres irtózatos bombája a felső lécet súrolta, felülről. Tóth Mihály a 87. percben cimbalomszögből próbálkozott az egyenlítéssel, Vlaszák azonban a helyén volt, így maradt az 1-0.


LABDARÚGÓ NB I, 22. FORDULÓ

ZALAEGERSZEGI TE FC–DIÓSGYŐRI VTK 1-0 (0-0)

ZALAEGERSZEG: Vlaszák – Máté P., Miljatovics, Botis, Varga R. – Alomerovics (Kocsárdi, 74.), Horváth (Szamosi, 82.), A. Sluka – Illés (Hajdú, 46.), Pavicsevics, Balázs Zs. Vezetőedző: Csank János.

DIÓSGYŐR: Köteles – Lakatos, Bogunovics, Viskovics, Gohér – Ahodikpe (Szélpál, 57.) Kamber, Takács, Sztanics (Kállai, 87.) – Homma, Szabó V. (Tóth M., 74.) Vezetőedző: Gálhidi György.

Gólszerző: Pavicsevics (67.)
Sárga lap: Szabó (66.), ill. Sluka (82.)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu