Oross hármasával harmadik a Gyirmót

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 31. 19:58
Oross Márton három találatával egygólos sikert aratott az ESMTK vendégeként a Gyirmót a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 30. fordulójában. Az erzsébetiek kétszer is vezettek a mérkőzésen, ám hiába. A vendégek két góljukat is tizenegyesből szerezték az igen paprikás hangulatban véget ért összecsapáson.


 

NB II, NYUGATI CSOPORT, 30. FORDULÓ:
ESMTK-Gyirmót 2-3 (1-1)
Budapest, Ady Endre u, vezette: Kiss
ESMTK: Bonicza – Czakó, Marosfalvi, Geraldo, Kővári – Tvaruska (Szöllősi, 90.), Füzi K. (Kovács, 56.), Szőke, Farkas (Szabó, 87.) - Takács, Újhegyi. Vezetőedző: Menczeles Iván
GYIRMÓT: Boros – Kozmár, Pék, Varga (Pirka, 52.), Baumgartner, - Horváth (Nyári, 64.), Oross, Szabó (Tóth, 52.), Török – Nagy, Szabó. Vezetőedző: Hannich Péter
Gólszerzők: Takács (17.), Oross (40., 70., 87.), Szőke (47.)
Sárga Lap: Kozmér (5.), Geraldo (15.), Farkas (42.), Marosfalvi (55.) Nagy l. (78.), Takács Attila (84.) Bonicza (90.)
Kiállítva: Marosfalvi (78.)

 

Mintegy nyolcszáz néző választotta késő délutáni programjának az ESMTK-Gyirmót NB II-es labdarúgó-mérkőzést. A vendégek azzal a téttel léptek pályára a biztos bennmaradást az előző fordulókban kiharcoló erzsébetiek otthonában, hogy már egy esetleges döntetlennel is felléphetnek a dobogó harmadik fokára.

 

 

Az összecsapás ennek megfelelően kezdődött: a bronzéremért hajtó vendégek az első tíz percben akár kétgólos előnyre is szert tehettek volna. Negyedóra elteltével a hazaiak kijöttek a szorításból, olyannyira, hogy a 17. percben egy ellentámadás végén Takács Attila a vezetést is megszerezte. Ezek után a Gyirmót kettőzött erővel hajtott - immár az egyenlítésért.

 

 

A legaktívabb játékosnak Oross Márton bizonyult, ám sem három, sem pedig 30 méterről nem sikerült az üres kapuba találnia. Aztán a félidő végére mégis összejött neki: igaz, büntetőből.

 

 

A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban. Az első félidőben reklamálásaival kitűnő Szőke László az egész vendégvédelmet kicselezte, majd a kapust is elfektetve az üres kapuba gurított.

 

 

Ezután a játék a hazaiak térfelén folyt: a vendégek gőzerővel támadtak, míg az erzsébetiek néha testi épségüket sem kímélve védekeztek. Ám ezen a délutánon Oross Márton ellen nem volt ellenszer.

 

 

Az első félidőben egyenlítő támadó a 71. percben ismét „bronzközelbe” rúgta csapatát, miután a csereként beálló Tóth Norbert beadásából betalált a hazaiak kapujába.

 

 

A vendégek az egyenlítés után sem álltak le. Sőt, az utolsó tíz percre emberelőnybe kerülve szinte saját büntetőterületükön belülre szorították az erzsébetieket, aminek meg is lett az eredménye: az első gól szerzője, Farkas Attila szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott.

 

 

Oross Márton pedig ismét nem hibázott. Ezúttal a bal felső sarokba bombázta a labdát, megszerezve ezzel saját, és csapata harmadik gólját. Győzelmével a Gyirmót végül magabiztosan szerezte meg a harmadik helyet, míg az erzsébetiek búcsúja saját közönségüktől keserédesre sikerült.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu