Ördögi parádé, remek találatokkal

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 15. 19:26
A Bajnokok Ligája-győztes és Premier League-címvédő Manchester United a papírformának megfelelően könnyedén, 4-1-re győzött a Derby County vendégeként az angol labdarúgó FA-kupa ötödik fordulójában, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A hazaiak gólját Miles Addison fejelte, míg a vendégek találatain Nani, Darren Gibson, Cristiano Ronaldo és Danny Wellbeck osztozott.


FA-KUPA, ÖTÖDIK FORDULÓ (A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT):
Derby County-Manchester United 1-4 (0-2)
g.: Addison (56.), ill. Nani (29.), Gibson (43.), Ronaldo (47.), Wellbeck (80.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI:
Blackburn Rovers/Coventry City-Chelsea
Swansea City/Fulham-Manchester United
Cardiff City/Arsenal/Burnley-Sheffield United/Hull City
Everton-West Ham United/Middlesbrough
A mérkőzéseket március 7-8-án játsszák.

A két csapat a bajnokságban ugyan nem találkozhat, a második ligás Derby azonban ebben az idényben már másodszor fogadta a „vörös ördögöket”. A Ligakupa elődöntőjében ugyanis már összefutott a két gárda, a mostani vendéglátó hazai pályán 1-0-ra győzött. A visszavágón Sir Alex Ferguson menedzser gárdája 4-2-re győzött, készülhet a Tottenham elleni fináléra.

Vasárnap az FA-kupában randevúzott a két tizenegy, immár kilencedszer a sorozat történetében. Az MU ötször, a Derby kétszer győzött, egy döntetlen mellett.

A 2009-es nyolcaddöntőben azonban esély sem volt a meglepetésre, igaz az első manchesteri találatra a 29. percig kellett várni. Addig jól tartotta magát Nigel Clough együttese, de az első félóra végén a védők nem tudták feltartóztatni Nanit, aki a tizenhatos előtt tologatta a labdát, majd 18 méterről remekül csavart erővel a kapu bal oldalába.

Hamarosan újra zörgött a Derby-háló, de hosszas vita után Ronaldo találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 43. percben aztán már nem volt mentség, igaz Gibson 20 méteres bombája elől a lesen álló Rafael ugrott el, ezzel zavarta a hazai kapust…

A fordulás után aztán Ronaldo újra villant, fejesét ezúttal már szabályosnak találta a bíró. Az 56. percben aztán a Derby-drukkerek is talpra ugorhattak, egy szabadrúgás után Addison bólintott az Edwin van der Sart helyettesítő Ben Foster kapujába.

De a vendégek ezután is fölényben futballoztak, majd három csere után a 80. percben Wellbeck csavart a tizenhatos sarkáról a hosszú sarokba.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu