Orbán: A jelenből nem tudunk megélni!

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 22. 12:59
Orbán Viktor is elkísérte Puskás Ferenc özvegyét a FIFA év végi díjátadó gálájára, amelyen maga Bözsi néni nyújtotta át a férjéről elnevezett díjat Cristiano Ronaldónak, aki a szavazatok szerint az esztendő legszebb gólját szerezte. A volt miniszterelnök a Heti Válasznak adott nyilatkozatában elmondta, meg kell becsülni ezt az elismerést is és a gödörből való kilábalás szempontjából óriási jelentőségű ez a díj. A korábban a másodosztályban is futballozó politikus szerint a jelenéből nem tudna megélni a magyar labdarúgás.


Nagy megtiszteltetés ez a díj Magyarország számára, hiszen a FIFA még sose nevezett el semmilyen elismerést személyről. Első alkalommal pedig nem kisebb név vehette át a díjat, mint Cristiano Ronaldo.

Orbán Viktor, korábbi miniszterelnök szerint a múltból kell erőt meríteni a jövőhöz. „A magyar futball mostani helyzetében mindent meg kell becsülni. Labdarúgásunknak - sajnos - a múltjára kell építenie, amikor a szakadékból történő kilábalás útját keresi. Puskás Öcsi bácsi neve még ma is fogalom, s azt hiszem - jóllehet indirekt módon -, a kilábalás szempontjából óriási jelentőségű ez a most első alkalommal átadott díj" - nyilatkozta a lapnak a pártelnök. 

A Puskás Ferenc Akadémia alapítója úgy gondolja, a jelenéből nem tudna megélni a labdarúgásunk. A politikus szerint nem a Bozsik-program megszűntetése a legnagyobb probléma, hanem az, hogy nem könnyű a számítógépek mellől visszacsábítani a grundokra a gyerekeket. 

„Nemzetközileg elfogadott számítás szerint harmincezer gyerek közül „termelődik ki" egy európai szintű klasszisjátékos, ilyen alapon mi kevéssé reménykedhetünk, hiszen borzasztóan kevesen futballoznak nálunk a többi országhoz képest" - folytatta Orbán.

A Fidesz elnöke szerint a magyar futball múltjának felemlegetése nem múltba fordulás, hanem a kitörési, elrugaszkodási pont keresése.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu