Október harmadikán Újpest-Ferencváros!

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 25. 15:16
Csütörtökön fény derült arra, amire a szurkolók a leginkább vártak, október harmadikán, a tizedik fordulóban kerül sor a Ferencváros és az Újpest rangadójára, miután az MLSZ (Magyar Labdarúgó-szövetség) kisorsolta a labdarúgó NB I 2009/2010-es idényének menetrendjét. A telki edzőközpontban kihirdették az előző szezon legjobbjait, a díjazottak Rudolf Gergely, Varga József, Bajzát Péter, Csertői Aurél, Szabó Sándor és Szilágyi Sándor és a DVSC együttese.


Az év játékosának járó Bozsik József-díjat a debreceni Rudolf Gergely kapta, a szintén a Lokiban szereplő Varga József lett az év felfedezettje. Az év edzőjének járó elismerést a Haladást a bajnoki bronzéremig vezető Csertői Aurél vehette át.

A gólkirályi címet megszerző győri Bajzát Péter kapta Deák Ferenc-díjat, a Debrecent irányító Szilágyi Sándor lett az év sportszervezet-vezetője, a legjobb játékvezetőnek Szabó Sándort választották. A Loki díjdömpingjét a Fair Play versenyben megszerzett első helye tette teljessé.

Az NB-I-es sorsolás értelmében a bajnok Debrecen Diósgyőrben kezdi az idényt, míg a Fradi Szombathelyen tér vissza az élvonalba, az Újpest keménynek igérkező győri kirándulás elé néz a nyitókörben.

A korábban már rebesgetett kettős rangadók tervét támogatta  az MLSZ, mostmár csak az együtteseken múlik, hogy augusztus 22-én a Puskás Ferenc Stadionban Honvéd–Újpest és Vasas–FTC rangadókra kerül sor.

A DIGI TV ADHATJA A MAGYAR MECCSEKET
Döntés született a televíziós jogokat illetően is az elnökségi ülésen. A George F. Hemingway által vezetett NB I-es bizottság öt társasággal (Magyar Televízió, Duna TV, Sport TV, RTL Klub, DigiTV) tárgyalt, s végül a DigiTV ajánlatát fogadta el. A szerződést hétfőn megkapta az opciós joggal rendelkező Sport TV, amelynek tíz napja van a válaszadásra. A DigiTV ajánlata értelmében a bajnoki mérkőzések közvetítéséért a klubok évi 700 millió forintot kapnak, plusz 100 milliót, amit az utánpótlásra kell fordítaniuk.

 

LABDARÚGÓ NB I, AZ 1. FORDULÓ SORSOLÁSA JÚLIUS 25-26:
Haladás–Ferencváros
Nyíregyháza–Vasas
Kecskemét–FC Fehérvár
ZTE–Paksi FC
Bp. Honvéd–Kaposvár
Lombard FC Pápa–MTK Budapest
Diósgyőr–DVSC-TEVA
Győri ETO FC–Újpest FC

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu