Ők lehetnek a horrorvasárnap vesztesei

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 20. 18:47
A Premier League felsőházában kevés a nyitott kérdés, az viszont, hogy melyik két csapat követi a West Hamet a másodosztályba, korántsem dőlt el. A legrosszabb helyzetből a Wigan és a Blackpool rugaszkodik neki a záró körnek, de a Birmingham, a Wolves és a Blackburn is reszkethet. A presztízs mellett mintegy 40 millió font a tét.


 

A Premier League húszas mezőnyének nagyjából fele azzal a céllal vág neki az aktuális szezonnak, hogy elkerülje a kiesést. A West Ham már bizonyosan nem jár sikerrel, az utolsóelőtti fordulóban kétgólos előnyből bukott Wiganben. A kudarc Avram Grant állásába került, a Latics viszont újult erőre kapott, amibe a menedzser szerint bele tudnak kapaszkodni.

„Hatalmas tettet hajtottunk végre, de hasonló csodára lesz szükségünk Stoke-ban, hogy érjen is valamit a múlt heti fordítás. A múlt vasárnapi összecsapást egy kupadöntő első meccséhez hasonlítottam, most következzen a hasonlóan sikeres második felvonás!” – adott hangot bizakodásának Roberto Martínez.

Ha valahol, hát Blackpoolban tényleg a Mindenható kegyelmében bízhatnak: ha győz a már bajnok Manchester United otthonában, még az is kevésnek bizonyulhat. Ian Hollowayben egy világ omlana össze, ha visszazuhannának a Championshipbe – az MU elleni első találkozóból ugyanakkor erőt merít.

AZ ALSÓHÁZ PÁROSÍTÁSAI (vasárnap, 17 óra):
Wolves-Blackburn
Tottenham-Birmingham City
Manchester United-Blackpool
Stoke-Wigan

„Azt kell megkísérelnünk, ami az idényben még senkinek nem sikerült: nyerni az Old Traffordon. Erre lehetőségként kell tekinteni, tilos elkönyvelni magunkban, hogy nekünk már lőttek. A hazai meccsen hetven percig parádésan futballoztunk, vezettünk két góllal, és bár 3-2-re kikaptunk, nagyot játszottunk” – emlékeztetett a szakvezető.

Azt mégse felejtsük el, hogy ideális esetben vereséggel is bennmaradhat a Blackpool, az azonos pontszámmal álló Birmingham City gólkülönbsége ugyanis csak eggyel jobb a Mandarinokénál. Alex McLeisht a Fulham elleni akaratgyenge produkció és 2-0-s vereség is aggaszthatja. A White Hart Lane-en más csapatot szeretne látni.

„Edzői pályafutásom eddigi legnagyobb meccse lesz. A Tottenhamnek neki kell rontanunk, nincs más választásunk. Nem gondolhatunk arra, hogy vonal alá kerülhetünk az őrült hajrá után” – mondta a szakember, aki februárban még Ligakupát nyert a Kékekkel, így ha kiesnek, az Európa-ligában akkor is elindulhatnak.

A POTENCIÁLIS KIESŐK MINITABELLÁJA:
15. Blackburn Rovers 37 10 10 17 43:57 -14 40
16. Wolverhampton Wanderers 37 11 7 19 44:63 -19 40
17. Birmingham City 37 8 15 14 36:56 -20 39
18. Blackpool FC 37 10 9 18 53:74 -21 39
19. Wigan Athletic 37 8 15 14 39:61 -22 39

Klasszikus értelemben vett kiesési rangadót vívnak a Molineux-ban, matematikailag a Wolves és a Blackburn egyaránt búcsúzhat a legjobbaktól. A Rovers még hatalmas hasznát veheti a Man. United ellen megcsípett múlt heti pontnak, Steve Kean mester ennek megfelelően szupervasárnapra számít – nemkülönben wolverhamptoni kollégája, Mick McCarthy.

Hogy a tétet érzékeltessük, ahhoz lehetetlen megkerülni a piszkos anyagiakat: különböző számítások szerint mintegy 40 millió fontot bukik az a két klub, amely a West Ham mellett a másodosztályban vág neki a 2011-12-es szezonnak.

Az sem magától értetődő, hogy a pórul járt csapatok azonnal feljutnak, sőt: a 2010 tavaszán kizuhant Burnley, Hull és Portsmouth ugyancsak tisztes távolságban volt attól, hogy szurkolói ismét belekóstoljanak, milyen a Man. United, a Chelsea vagy az Arsenal ellen hazai PL-meccsre kilátogatni.

Doncaster Rovers, Bristol City, Barnsley – mennyivel másabb névsor!

A BET365 SZORZÓI A BENNMARADÁSRA:
Blackburn 1,025; Wolves 1,03; Wigan 2,00; Birmingham 2,10; Blackpool 3,00

 

Az előző három idény PL-kiesői, és hogy hányadik helyen végeztek utána a másodosztályban:
2009-10: Burnley (8.), Hull (11.), Portsmouth (16.)
2008-09: Newcastle (1.), Middlesbrough (11.), West Brom (2.)
2007-08: Reading (4.), Birmingham (2.), Derby 18.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu