Nyert a két büntetőt is kihagyó MTK II

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 5. 16:49
A labdarúgó NB II. 9. fordulója előtt, a keleti csoportban a tabellán öt hely, de csupán három pont választotta el egymástól az MTK második csapatát a Jászberénytől. Az albérletben játszó (ki tudja, hogy a Hungária körúti stadion és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia pályái mellett miért kell Budafokon játszania a csapatnak?) MTK II. mérkőzésre szinte senki nem volt kíváncsi.


 

NB II, KELETI CSOPORT, 9. FORDULÓ:
MTK II – Jászberény 2-1 (1-1)
Budafok, Promontor u 57 néző Vezette: Bendik Gábor (Márkus Tamás, Kulcsár Judit)
MTK II: Szatmári - Vági, Bajusz,Ladiszlai, Présinger, - Hauser, Busai, Kákonyi, (Ponczók 53. perc) Gál, Kiss (Hajdú), Eppel (Tischler a szünetben) Edző: Simon Antal
JÁSZBERÉNY: Szalma – Gulyás, Póti, Lukácsi, Hídvégi, – Bárkányi, Rebecsák, (Vaszicsku 86.perc), Mohácsi, Nagy (Móczó a szünetben) Hevesi-Tóth - Hamar (Németh 75 perc) Edző: Földesi Károly.
Gólszerző: Kákonyi (17.), Ladiszlai (78.) ill. Hevesi-Tóth Tamás (40.)
Sárga lap: Hevesi Tóth Tamás, Nagy Attila, Hidvégi (90.)

 

 

Mit várjon az a csapat, amelyik esetenként a Hungária körúti stadionban edz? Na nem a centerpályán, hanem a kapu mögötti 15-20 négyzetméteres területen.

Kérdés, lehet-e egy ekkora területen felkészülni egy bajnoki mérkőzésre. Persze, a srácok azért a Salgótarjáni úton található edzőpályára is felmehetnek, de valahogy úgy tűnik, mintha ez a csapat egy kicsit „hontalan” lenne. Egyesül talán Schneider Sándor figyel oda a gyerekekre, ki tudja, mi történne, ha ő nem lenne.

Ezt – mármint a „hontalanságot” - támasztja alá az a tény is, hogy erre a mérkőzésre pontosan 57 – azaz ötvénhét - ember volt kíváncsi. Kezdéskor ugyanis pontosan ennyien foglaltak helyet a lelátón, és az ebből befolyó bő 46.000 forint bevételt minden bizonnyal talán „észre sem veszik” az MTK-nál.

Mindez egyáltalán nem a játékosok hibája. Ők játszanak, teszik a dolgukat – tavaly például jó játékkal, egyenletes teljesítménnyel megnyerték az NBIII-as bajnokságot - de mindez kevés ahhoz, hogy vasárnap, kicsivel ebéd után, egy teljesen idegen helyen, szurkolókat, vagy akár csak érdeklődőket csábítsanak a budafoki stadionba.

És hogy mit látott ez a kevés néző?

Az MTK az első félidőben szinte végig irányította a mérkőzést. Azért szinte, mert bár Kákonyi mesteri lövése után a kék-fehérek el is dönthették volna a mérkőzést, de Busai büntetőjét Szalma nagyszerű vetődéssel hárította. Ez aztán meg is bosszulta magát, hiszen egy szöglet után Hevesi-Tóth gyönyörű fejese egyenlítést ért.

Az egyenlítés felhozta a vendégeket, sőt, a szünet után már el is hitték a Jászberényiek, hogy lehet keresnivalójuk. Egyedül talán az agilisan játszó Kákonyi jelenthetett volna veszélyt, ha meg nem sérül. Ám ő egy ütközés után nem tudta folytatni, aminek egyetlen pozitívuma, hogy pályára léphetett a még mindössze 16 esztendős, óriási tehetség, Ponczók Csaba.

Aztán az MTK a semmiből ismét kiharcolt egy büntetőt, ám a tavaly Újpesten mellőzött Szalma kapus ismét hárítani tudott. Sőt! A fővárosiak fokozni próbálták a tempót, és mivel a vendégek belső védői már nem nagyon kaptak levegőt, és a labdát se nagyon találták, csupán a vendégek egyesén múlott, hogy az eredmény nem változott. A hajrában aztán az agárdi akadémiáról idén feljebb lépő Ladiszlai fejese ellen már neki sem volt ellenszere.

Végül tehát hazai győzelemnek tapsolhatott az a pár ember, aki ezt a mérkőzést választotta vasárnap délutáni elfoglaltságnak, mert a két kihagyott büntető ellenére is jobb játékerőt képvisel, mint a Jászberény.

 

EDZŐSZEMMEL:
Simon Antal: - Jó volt végre nyernünk, a győzelem jót tesz a fiatal játékosok önbizalmának. Nagyobb különbségű győzelem is lehetett volna, ha belőjük a büntetőket.
Földesi Károly: - Közel álltunk a pontszerzéshez, de a befejezésnél az utolsó passzok pontatlanra sikerültek.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu