Nyerhető mérkőzésen bukott a Barcsi SC

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 2. 15:30
Újabb fontos mérkőzést bukott el hazai környezetben a Barcsi SC: a sereghajtó somogyiak 2-1-re kaptak ki a ZTE FC második csapatától. A házigazda hiába alakított ki helyzeteket, a védelmi megingások megpecsételték a sorsát.



NB II, NYUGARI CSOPORT, 13. FORDULÓ:
BARCS SC – ZTE FC II 1-2 (1-1)
Barcs, 200 néző. Vezette: Kovács J. Z. (Kovács G., Iványi I.)
BARCS: Kuczkó – Stilet, dr. Matus, Kőkúti, Pókos (Bakó, 76.) – Tolnai, Ferenczi (Iván, 73.), Kollega K., Horváth - Kordé, Németh (Tompa, 59.). Szakmai igazgató: Toma Árpád.
ZTE II: Pogacsics – Bozsoki, Balogh, Kovács G., Rácz – Ferkó (Fülöp, 66.), Mirceta, Petneházi, Kottán (Zsömlye, 59.) – Délczeg (Horváth A., 42.), Balázs. Vezetőedző: Dobos Sándor.
Gólszerzők: Kollega K. (45+1), illetve Balázs (40.), Petneházi (52. - 11-esből)
Sárga lap: Kottán (43.), Rácz (45.)
Piros lap: dr. Matus (51.)

Az első harminc perc kiegyenlített játékot hozott, nagy gólhelyzet nélkül. Ezután a barcsiak vették át az irányítást, több lehetőségük is volt a góllövésre, mégis az ellenfél szerzett vezetést. A 40. percben Balázs kapott pontos labdát, és tíz méterről a léc alá bombázott. 0-1.

 

A somogyiak még a szünet előtt egyenlítettek: Kordé remek beívelése után Kollega fejelte át a vendégkapus felett a labdát, ami végül a jobb felső sarokban kötött ki (1-1).

 

A térfélcsere után duplán hátrányba került a Barcs: az 51. percben Matus utolsó emberként szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A hazai védő a kiállítás sorsára jutott, a büntetőt pedig Petneházi magabiztosan értékesítette (1-2).

 

A gól után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a sereghajtó, és helyzetekben is megmutatkozott. A 61. percben Kordé jobbról, 20 méterről elvégzett szabadrúgása után a bal kapufa mellett zúgott el a labda. Hat perccel később Tolnai indult meg a bal szélen, de a tizenhatos csücskéről az égbe lőtte a játékszert.

 

A zalai védelem jól tette a dolgát, ráadásul a vendégek kontrái rendre kisebb-nagyobb veszélyt jelentettek Kuczkó kapujára. A végén tovább növelhette volna előnyét a ZTE: előbb Petneházi közelről leadott lövését védte a kapus, majd a 91. percben egy távoli bomba okozott gondot Kuczkónak, az ismétlésből pedig Balázs találta telibe 12 méterről a bal kapufát.

 

A hasonló játékerőt képviselő csapatok mérkőzésén a hazai védelem bizonytalanságait jól kihasználó ZTE megérdemelten győzött.

 

EDZŐSZEMMEL
Toma Árpád: Az elkövetett hibák megbosszulták magukat.
Dobos Sándor: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ezbe is igazolódott a pályán.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu