Neymar, Pato vezette sikerre Brazíliát

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 11. 09:29
VIDEÓ! Debütálásán betalált a brazilok legújabb csodagyereke, a mindössze 18 esztendős Neymar a válogatottban szerda hajnalban az Egyesült Államok elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésen. A Santos tinije juttatta vezetéshez a dél-afrikai kudarc óta először pályára lépő, új szövetségi kapitányt, Mano Menezest alkalmazó ötszörös világbajnokot, majd a szünet előtt a Milan ásza, Alexandre Pato állította be a 2-0-s végeredményt.


Az ifjú tehetség egy gyors baloldali akció végén André Santos tökéletes középre tekert labdáját fejelte halálpontosan a jobb alsóba, miután faképnél hagyta védőjét, Johnathan Bornsteint. A második találat az első félidő hosszabbításában született, amikor az áldogáló amerikai védők között Ramires kiugratta Patót, aki a kapust kicselezve talált a hálóba.

A dél-amerikaiak Dunga védekező taktikája után visszaálltak a klasszikus támadó 4-3-3-as alakzatra, Menezes pedig a gólok láttán egyáltalán nem döntött rosszul, hogy a két világbajnokságon hiányolt támadót nemhogy a keretbe, de rögtön a kezdőbe nevezte.

A többnyire fiatalokkal felálló braziloknál Neymar mellett hatan mutatkoztak be a mérkőzésen a nemzeti csapatban, Ganso, Victor és a védő, David Luiz a kezdőben, míg André, Ederson illetve Jucilei a cserepadról beszállva debütált.

A vadonatúj, 1,6 milliárd dollárból felhúzott, gyakorlatilag teltházas New Jerseyben található arénában egyébként 77 ezren zsúfolódtak be a mérkőzésre, ahol mondhatni a szokásos végeredmény született, hiszen a Selecao legutóbbi 16 amerikaiak elleni meccséből 15-öt megnyert, 31-10-es gólaránnyal.

A találkozót követően Menezes leszögezte, a szerdán hajnalban látott támadó, helyenként tetszetős brazil futball híve, a szurkolók hasonló játékot várhatnak az együttestől a következő években és a 2014-es hazai rendezésű világbajnokságon is.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS:
EGYESÜLT ÁLLAMOK-BRAZÍLIA 0-2 (0-2)
New Jersey, New Meadowlands Stadion, 77 223 néző. Vezette: Petrescu (kanadai)
Egyesült Államok: Howard (Guzan, 46.) – Spector, Bocanegra (Goodson 61.), Bradley, Gonzalez – Donovan (Findley 62.), Bedoya (Gomez 67.), Bornstein, Buddle (Altidore, 46.) – Edu, Feihaber (Kljestan 46.). Szövetségi kapitány: Bob Bradley.
Brazília: Victor – Alves, Thiago Silva, David Luiz, André Santos – Lucas, Ramires (Hernanes 60.), Ganso (Jucilei 89.), Robinho (Tardelli 81.) – Neymar (Ederson 72., Carlos Eduardo 75.), Pato (André). Szövetségi kapitány: Mano Menezes.
Gólszerző: Neymar (29.), Pato (45.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu