Németországban edzősködhet Matthäus

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 3. 13:57
Nem csak a kameruni válogatottal, de német klubcsapattal is hírbe hozták Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát. Az egykori kiválóság a harmadik ligás Fortuna Düsseldorfnál lehet edző, amennyiben jó barátja, Daniel Jammer szerepet vállal a klub irányításában.


A korábban szebb napokat is megélt Fortuna Düsseldorf jelenleg a német harmadik ligában porosodik, ám könnyen lehet, hogy a következő évtől komoly fellendülés figyelhető meg a Ruhr-vidéki együttesnél. Daniel Jammer személyében ugyanis új befektető érkezhet a nyugatnémet csapathoz.

Jammer jelenleg az izraeli Maccabi Netanya együttesének elnöke, ám nyáron otthagyja az együttest, és visszatér hazájába. Düsseldorfba azonban reményei szerint nem egyedül érkezik majd: hozná magával a Netanya edzőjét is, aki nem más, mint Lothar Matthäus.

Az 1990-es világbajnokságon még az NSZK színeiben világbajnoki aranyat szerző középpályás, majd védő már biztosan távozik a Maccabitól, ugyanis 2010-ig szóló szerződését május harmincadikával felbontják. Bár nevével összefüggésbe hozták a kameruni válogatottat, nem lenne meglepő, ha Matthäus mégiscsak Düsseldorfban kötne ki.
„Nagyon jó barátok vagyunk Lotharral, és remélem, Düsseldorfban is együtt dolgozhatunk. Ugyanis őt szeretném vezetőedzőnek” – nyilatkozta Daniel Jammer a Bild című lapnak.

Matthäus egyelőre nem erősítette meg az értesülést, mondván, még nem tárgyalt a düsseldorfiakkal, de nem zárta ki a közös munkát. Mindenesetre az edzőváltásnak komoly akadálya nem lenne, ugyanis a korábbi NSZK-válogatott középpályás, a klub jelenlegi szakvezetője, Norbert Meier még nem kapott új szerződési ajánlatot a klubtól.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu