Nem volt veszélyben Vágó Attila állása

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 15. 18:40
Megnyugodtak a kedélyek Diósgyőrben. Augusztus végén ultimátumot kapott a DVTK labdarúgócsapata a piros-fehérek vezetésétől. Dlusztus Imre ügyvezetőnél a Vasas elleni lélektelen játékkal telt be a pohár, de előtte kétszer az MTK ellen hazai pályán, valamint a Honvéd otthonában kikapott a DVTK. A Fáy utcai találkozó után azt mondta a miskolci klub első embere, hogy a csapatnak a következő két mérkőzésen legalább négy pontot kell szereznie, különben….


A „különben” azonban nem nyert értelmet, mivel a Diósgyőr összekapta magát, és a Paks ellen idegenben, emberhátrányban pontot rabolt, majd 7. fordulóban 2-1-re megverte a komoly erőkből álló Zalaegerszeget. Igaz, Supka Attila együttese ellen a szerencse is a piros-fehérek mellé állt.

 

„Nem játszottunk jól, de most végre egyszer mi voltunk szerencsések – mondta felszabadultan Vágó Attila a mérkőzés után, majd így folytatta: – Örülök, hogy fiúk bizonyították: van jövője a csapatnak. Most nyolc pontunk van, és még játsszunk itthon. Hazai pályán, lelkes közönségünk előtt nem szabad kikapni, idegenben pedig minden pontnak örülni kell. Az sem lehetetlen, hogy Győrből sem távozunk üres kézzel a hétvégén.”

 

A diósgyőriek mestere szerint hét mérkőzésből egyetlen félidővel nem tud elszámolni a csapat, ez pedig a Vasas elleni találkozó első negyvenöt perce. A Mészöly-legénység 3-0-ra elhúzott, a DVTK-nak csak a szépítésre tellett a Fáy utcában. Itt született meg az a bizonyos ügyvezetői ultimátum, amelyet Vágó Attila elmondása alapján nem személy szerint ő, hanem a csapat kapott.

 

„A Vasas-meccs után nem akartam erre reagálni. A tulajdonossal minden vasárnap találkozom Szegeden és átbeszéljük a dolgokat, így volt ez a Vasas elleni találkozó után is. Félreérthető nyilatkozatot tett az egyik vezető. Akkor büntettek volna, ha a csapat nem úgy küzd és nem szerez négy pontot a Paks és a ZTE ellen. A pénzbüntetés tetemes összeg lett volna, de ez nem publikus. Még egyszer hangsúlyozom: nem az én állásom forgott veszélyben. Azért is akarom ezt leszögezni, mert tudom, hogyha nincs már tekintélyem az öltözőben, vagy a csapat nem tud értem küzdeni, nem várom meg, hogy a közönség lekiabáljon a pályáról.” – mondta Vágó Attila.

 

A diósgyőri szakvezető szerint a Paks és a Zalaegerszeg ellen megmutatta a DVTK, hogy melyik az igazi arca. Megalkuvás nélkül küzdő Diósgyőr futott ki a pályára az elmúlt két hétben.

 

„Sokan vagyunk a keretben, nehéz lesz megtalálni, hogy melyik a legjobb tizenegy, de azt hiszem, hogy jó úton haladunk. Ez a csapat a 8-12. hely valamelyikén végezhet"- tette hozzá a diósgyőri vezetőedző.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu