Négy góllal, álomfocival nyitott a Milan

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 29. 22:32
GÓLVIDEÓ! Az első 45 percben látványos futballt játszó Milan leiskolázta a másodosztály bajnokát, a Leccét és 4-0-s győzelemmel kezdte meg szereplését a Serie A új szezonjában. A piros-feketék meccsét a lelátóról nézte végig az új szerzemény, Zlatan Ibrahimovic. A 2-0-ra győző Sampdoriában 15 percet kapott Koman Vladimir, a Parmában 2-0-ra megégő Bresciában végig a pályán volt Vass Ádám, Feczesin Róbert az utolsó 10 percre állt be.


SERIE A, 1. FORDULÓ:
MILAN-LECCE 4-0 (3-0)
Milánó, San Siro. Vezette: Peruzzo (Alessandroni, Angrisani) 
MILAN: Abbiati – Bonera, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Ambrosini, Pirlo, Seedorf – Ronaldinho, Borriello (F. Inzaghi 61.), Pato (K. P. Boateng 76.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri. 
LECCE: Rosati – Vives, Donati, Sini, Giuliatto (Chevanton 32.), Ferrario – Munari (Piatti 54.), Giacomazzi, Grossmüller – Mesbah; Corvia. Vezetőedző: Luigi De Canio.
Gólszerző: Pato (16., 28.), Thiago Silva (23.), Inzaghi (90.)
Sárga lap: Grossmüller (79.)
TOVÁBBI 20:45-ÖS MÉRKŐZÉSEK
Chievo-Catania 2-1 (Moscardelli 14., Pellissier 81. - 11-esből ill. Richiutti 22.)
Fiorentina-Napoli 1-1 (D'Agostino (50. ill. Cavani 7.)
Palermo-Cagliari 0-0
Parma-Brescia 2-0
(Bozsinov 11., Morrone 45+3. - Vass kezdett, Feczesin a 80. percben állt be a Bresciába)
Sampdoria-Lazio 2-0 (Cassano 60. - 11-esből, Guberti 71. - Koman a 75. percben állt be a Sampdoriába)
ÖSSZEFOGLALÓ:
A szombati bejelentés után Ibra még nem állhatott a Milan rendelkezésére, amely a tavaly a Serie B-t megnyerő Lecce ellen kezdte meg bajnoki szereplését. Allegri támadó felfogásban küldte pályára csapatát, hiszen három csatárral rohamoztak a hazaiak, Ronaldinho, Pato és Borriello személyében.
Az hamar kiderült, ez a Milan, nem a tavaszi Milan, az első pillanattól rohamozott, Thiago Silva távoli lövése és Pato igéretes helyzetét követően büntetett a brazil csatár, tökéletesen lőtte ki jobbról a hosszú sarkot.
A folytatás is a piros-feketékről szólt, Thiago Silva egy szerencsés gólt szerzett, de röviddel később Ronaldinho mesteri labdáját és Pato befejezését aligha nevezhettük annak.
Háromgólos előnyük tudatában nem álltak le a piros-feketék, sőt, Ronaldinho aranylabdás formáját idézve cselezgetett, bemutatózott, Pato két, Seedorf pedig egy ziccert hibázott, így akár hat-hét góllal is vezethettek volna.
A szünetben Ibrahimovic érkezett a pályára, aki kedvéért vörös szőnyeget terítettek a gyepre: a svéd üdvözölte a közönséget, majd régi-új otthonában immár nem az Inter, hanem a Milan mezét lobogtatta.
A fordulás után érthetően visszavett az Allegri-legénység, kicsit levegőhőz jutott a Lecce, de a vendéglátók fölénye megmaradt. A végén a csereként beállt Filippo Inzaghi állította be a végeredményt, a Milan 4-0-ra nyert és Zlatan Ibrahimovics nélkül is nagyszerű játékkal mutatkozott be a bajnokságban.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
90+4.: Vége a mérkőzésnek.
90+1.: Három perc a ráadás.
90.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓOLLLLLLLLLLLLLL!!! Gattuso ment el a jobb oldalon két ember mellett, Thiago Silva vette át labdáját a tizenhatoson belül, ám eladta, a Milan szerencséjére a játékszer Inzaghi elé pattant, aki azonnal kapura tűzte és Rosatiról a bal alsóba pattant. 4-0.

88.: Érdekes csere: a félidőben pályára küldött Chevantont lehozta De Canio és Briviót küldte be helyére.
87.: Hasonló szituáció a másik oldalon: Ronaldinho mehetett egy az egyben a kapura, kissé balról Rosati kezei közé lőtt, aki ki tudta öklözni a labdát.
86.: Grossmüller passza után Chevanton ziccerbe került, szépen csavart a bal alsó felé, de centikkel tévesztett.
84.: Inzaghi egy bal oldalról érkező átadást egy védővel a nyakán átvette, de cselezni nem tudott, a kifutó Rosati felszedte előle a labdát.
CHIEVO-BRESCIA 2-0:
80.: Kihasználta három cseréjét a Brescia, Vass Ádám végigjátssza a meccset, a 80. percben Feczesin is beállt a vendégeknél.
79.: Grossmüller rántotta le Boatenget, a meccs első sárgáját kapta.
78.: Jó beadás után Chevanton fejese nem sokkal kerülte el Abbiati kapuját.
76.: Kevin-Prince Boateng a pályán, a közönség vastapssal búcsúztatta a duplázó Patót.
75.: Pirlo jól csavarodó szabadrúgását öklözte ki Rosati.
SAMPDORIA-LAZIO 2-0:
75.: A második gólt szerző Guberti helyett a 75. percben Koman Vladimir lépett pályára a Sampdoriában.
74.: Magabiztos előnye tudatában kicsit visszavett a Milan, de így is helyzeteket alakít ki és szépen játszik.
73.: Gattuso egy pattogós labdát tűzött jóval kapu fölé.
69.: Legurított labdát Grossmüller tüzelte úgy 17 méterről centikkel a jobb felső sarok fölé. Az eddigi legnagyobb Lecce-helyzet.
68.: Pato bal felső felé tartó lövését nyelte el Rosati.
64.: Inzaghi nem sokkal pályára lépése után villant, egy hosszú, magas labdát vett át szépen, átemelte a kifutó Rosatit, de a kapufáról kifelé pattant labdája. Nem akar összejönni a negyedik Milan-gól.
61.: Borriellónak ez volt az utolsó megmozdulása, Filippo Inzaghi váltotta.
60.: Seedorf lövése megpattant egy vendég védőn, majd Borriello a kapuba pofozta a labdát, de les miatt érvénytelen a gól (a visszajátszás szerint nem állt lesen a csatár). 
54.: Lecce-csere: Piatti le, Munari fel.
50.: Ritka pillanat, a Milan kapuja előtt időzött a kamera képe, egy szabadrúgás után előbb kifejelték a labdát, majd Abbiati öklözte azt ki.
47.: Borriellót kapták el lesen egy jobb oldali beadás után, pedig a kapu szájából lőhetett volna.
46.: Folytatódott a mérkőzés.
Félidő: A szünetben sem unatkozhatnak a szurkolók, hiszen a pályára érkezett Zlatan Ibrahimovic, a klub új szerzeménye, aki piros szőnyegen vonult fel régi-új otthonában, a San Siróban, csak ezúttal a piros-feketék mezét lobogtatva.
Ibra régi-új otthonában, új szerelését mutogatva
 
46+2.: Vége az első félidőnek. A Milan valósággal gálázik, ha kicsit jobban sáfárkodik helyzeteivel, hattal is vezethetne, tegyük hozzá ehhez kell egy olyan halvány, lélektelen és rémgyenge ellenfél, mint a másodosztályt tavaly megnyerő Lecce.
45.: Két perc a ráadás.
44.: Elnézést minden Juventus-, Roma- és Inter-szurkolótól, de Ronaldinho egyenesen zseniális, először bemutatta, jobbra cselez, majd balra indult meg, aztán pedig trükkös mozdulattal ívelt keresztbe, az akció végén Ambrosini tüzelt centikkel kapu fölé.
43.: Újabb ziccer maradt ki: Ronaldinho vette észre a hosszún a védők mögé befutó Patót, aki nem tudta kapura irányítani éles szögből a játékszert.
41.: Chevanton jelezte, hogy a Lecce is a pályán van, úgy 30-ról a jobb felső mellé lőtt, Abbiati végig rajta volt a labdán.
40.: És megint! Most Seedorf abszolút ziccerben rontott, a bal alsó mellé tüzelt közelről.
39.: Húúúú!!! Kevés hiányzott a negyedik milánói találathoz, Patót az utolsó pillanatban szerelték, az ismétlését pedig Rosai fogta.
34.: Nagyon él a Milan, Ronaldinho egy megkerülős csel után a félpályánál észrevette, hogy Rosati kint áll kapujából, így szerencsét próbált, de labdája nem volt elég magas és mellé is ment.
32.: Reagált a rövidzárlatra De Canio, pályára küldte Chevantont, Giuliattót váltotta.
28.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLL!!!! Mi lesz itt??? Ronaldinho három ember között ugratta ki Patót, az ifjú csatár elhúzta a kapus mellett és az üres kapuba helyezett. 3-0.
23.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLL!!!! Ronaldinho bal oldali szöglete után a labda a kapu szájában pattogott, végül Thiago Silva úgy fél méterről a hálóba pofozta. 2-0.
22.: Ronaldinho szenzációs, átemelős passzát Seedorf nem tudta közelről gólra váltani.
16.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLL!!!! Ambrosini középről a jobb szélre passzolt ki, ahol Pato átvette a labdát és tökéletesen célozva lőtte ki a jobb alsót. 1-0.
14.: Pato egy hosszú kiugratás után a tizenhatoson belülre ért, befelé cselezett, de igéretes helyzetben fölé lőtt.
11.: Thiago Silva szenzációs 30 méteres lövése a bal felső felé tartott, Rosati óriási bravúrral tolta szögletre a labdát.
7.: Zlatan Ibrahimovic a piros-feketék ügyvezető igazgatója, Adriano Galliani mellett ül a lelátón.
Reuters
Illusztris társaságban Ibra, jobbján Adriano Gallianival és Silvio Berlusconival Fotó: Reuters
4.: Mesbah távoli lövése nem okozott gondot Abbiatinak.
1.: A Milan kezdte a mérkőzést.
20:42: Perceken belül megkezdi új szezonját az AC Milan, amely a Leccét fogadja a San Siróban.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu