Nagy Zoltán: Későn reagáltam a lövésre

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 10. 14:15
Az utolsó játéknap előtt a Bajnokok Ligája csoportköréből való továbbjutás sem volt elérhetetlen távolságra, ám végül az UEFA-kupáról is lemaradt a Nagy Zoltánt foglalkoztató Anorthoszisz labdarúgócsapata. A magyar kapus a Panathinaikosz elleni meccsen a szünetben állt be a megsérült Arjan Beqaj helyére, ám egy potyagólt kapott. Nagy elismeri, nem reagált időben, bár nagyon meglepte, hogy csapattársa a tizenhatoson belül az ellenfélhez passzolt.


- Nem a mostani vereség miatt vagyunk igazán csalódottak – nyilatkozta a SportHirado.hu megkeresésére Nagy Zoltán. - Akárhogy is nézzük, a Werder Bremen elleni meccsen ment el a hajó, ha azt megnyertük volna, egészen más lenne a helyzet.

- Az utolsó két játéknapon a csoport másik meccsén született eredmény sem az Anorthosziszt segítette. Gondolok itt az Inter-Panathinaikosz, valamint a Werder-Inter meccsre…

- A második félidőben a kivetítőn láttuk a Werder-Inter meccs állását, és a második német gól teljesen összetört minket. Ekkor fel kellett ébrednünk egy álomból.

- Bár úgy volt, hogy ön kezd a Panathinaikosz ellen, csak csereként kapott szerepet. Mi volt az oka a váltásnak?

- Az egész csapat hitetlenkedve hallotta, hogy Beqaj véd. Mindössze két edzésen vett részt, látszott, hogy egyáltalán nincs rendben a lába. Már a kirúgásokat is mezőnyjátékos végezte el helyette… Szünet után nem is tudta folytatni, képzelheti, milyen „kellemes” így beállni, alig tudtam bemelegíteni. Ráadásul nem csak ő, hanem Trajanosz Dellasz is kidőlt, két cserét máris ki kellett használnunk, ezért később nem lehetett friss támadókat harcba dobni.

- Hogyan emlékszik vissza a 69. perc történéseire?

- Nincs mit szépíteni rajta, későn reagáltam. Mentségemre legyen szólva, nagyon váratlanul ért a lövés, de még inkább az, hogy a csapattársam a tizenhatoson belül az ellenfélhez passzolt. Szerencsére senki sem hibáztatott a meccs után.

- Edzője mit szólt a csapat teljesítményéhez?

- Mérkőzés előtt és után is kezet fogott velünk, és tolmácsolta a vezetők gratulációját, akik – vele együtt – elégedettek a csapat teljesítményével. Kár, hogy a vége nem sikerült szépre.

- Ezzel az önök számára véget is ért a 2008-as év?

- Dehogyis! Szerda délután még edzünk egyet Athénban, majd csütörtökön repülünk haza. Cipruson nincs karácsonyi szünet, vasárnap már bajnoki vár ránk, erre kell koncentrálnunk. Meg kell nyernünk a pontvadászatot, és egy év múlva újra a BL-ben akarunk szerepelni!

JORGOSZ KARAGUNISZ MÉRKŐZÉST ELDÖNTŐ GÓLJA

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu