Nachóra harapnának a skót szurkolók

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 15:32
Könnyen elképzelhető, hogy a közeljövőben a skót nemzeti csapatban szerepel majd Nacho Novo, a Glasgow Rangers spanyol támadója. A nyolc éve a szigetországi államban légióskodó galíciai származású labdarúgó skót válogatottban való bemutatkozására rábólintott az ország labdarúgó szövetsége (SFA) is.


A 29 éves támadó nyolc éve szerepel Skóciában. Először a Raith Rovers igazolta le a spanyol harmadosztályú Huescától, majd a Dundee FC mezét húzta magára. Remek gólátlaga (104 mérkőzésen 44 találat) glasgow-i szerződést ért a számára.

 

2004-en a város protestáns felébe igazolt, a Rangers gondolta úgy, hogy vele – és a szintén akkor érkezett Dado Prsóval – erősödhet a gárda támadószekciója. Első szezonjában háromszor rezegtette meg az ellenfelek hálóját. Később ugyan már a küszöbön volt a távozása a Coventryhez, azonban maradt, és meghatározó embere lett a kékeknek.

 

Novo kivívta a helyi sajtó és a szurkolók elismerését is, így már olyan hangokat is lehetett hallani, amelyek a válogatottba követelték. Nem véletlen, hogy a skót szakemberek igyekeznek más módszerekhez folyamodni a válogatott megerősítését illetően. A jelenleg George Burley által irányított együttes 1998 óta, tehát immáron tíz éve nem szerepelt világversenyen. A franciaországi világbajnokságon sem tudta túlélni a csoportkört. De legalább ott volt…

 

A jelenleg futó vb-selejtezőkön négy ponttal áll három kör után, így még korai lenne bármilyen következtetést levonni a továbbjutást illetően.

 

„Jelenleg nincsen brit útlevele, így nem szerepelhet egyik szigetországi válogatottban sem – jelentette ki a skót szövetség szóvivője. – Amennyiben ez változik, úgy őt is figyelembe veheti majd a mindenkori szövetségi kapitány, ugyanúgy, mint bármely más skót játékost.”

 

A spanyol csatár nyolcéves angliai tartózkodása azt jelenti, hogy ha beadja igénylését, akkor minden további nélkül megkaphatja új útlevelét. Mivel még egyszer sem szerepelt a spanyol válogatottban (csak a galíciaiban egy alkalommal) ezért minden feltétel adott ahhoz, hogy pályára lépjen Burley csapatában.

 

„Természetesen elsősorban a saját fiataljainkat szeretnénk a válogatottban látni, ők élveznek prioritást, ám ha az edző úgy gondolja, hogy egy külföldi játékos is hasznára lehet a nemzeti együttesnek, akkor nem állítunk elé akadályt” – mondta a szóvivő.

 

Egyszóval megnyílt az út Nacho Novo előtt ahhoz, hogy a skót nemzeti tizenegyben szerepeljen. Most már csak rajta és a mindenkori szövetségi kapitányon múlik, hogy magára húzhatja-e a sötétkék trikót.

 

A Rangers játékosának ügye éppen azok után pattant ki, hogy csapattársa, Kris Boyd kijelentette, addig nem hajlandó játszani a válogatottban, amíg George Burley a kapitány. Ezzel akár meg is nyílhat az útja a csapatba a spanyolnak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu