MU, Villarreal: közel a továbbjutás

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 5. 22:28
Nem tudott nyerni a Manchester United és a Villarreal a labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjának negyedik fordulójában, döntetlenjükkel azonban nagy lépést tettek a továbbjutás félé. Az MU a Celtic otthonában a hajrában egyenlített, és ért el 1-1-et, míg a spanyol együttes kétszeri vezetését is képtelen volt megtartani az Aalborg otthonában.


 


E CSOPORT:
CELTIC (skót) – MANCHESTER UNITED (angol) 1-1 (1-0)
Glasgow, 58000 néző, vezette: Tom Henning Övrebö (norvég)
CELTIC: Boruc – Hinkel, Caldwell, McManus, Wilson – Hartley – S. Brown, Robson, Maloney – McDonald (Hutchinson, 82.), Sheridan (Donati, 64.). Vezetőedző: Gordon Strachan.
MANCHESTER UNITED: Foster – Rafael (Evra, 66.), Ferdinand, Vidics, O’Shea – C. Ronaldo, Fletcher, Carrick, Nani (Berbatov, 46.) – Tevez (Rooney, 71.), Giggs. Vezetőedző: Sir Alex Ferguson.
Gólszerző: McDonald (13.) ill. Giggs (84.)
Sárga lap: Nani (32.)

Az E csoportban a továbbjutók személye szinte már borítékolható volt, a Villarreal és a Manchester United ugyanis tetemes előnnyel birtokolta a csoport első két helyét. A két csapat azzal a tudattal lépett pályára, hogy győzelmével már matematikailag is továbblép a kvartettből.

 

A Manchester Glasgowba látogatott, ahhoz a Celtichez, amelyet az előző fordulóban magabiztosan, 3-0-val intézett el. Bár az angol együttes többet birtokolta a labdát, a vezetést a 14. percben a skótok szerezték meg, McDonald lőtt az első BL-mérkőzésén védő Foster hálójába: a Celtic egy rövid felszabadítás után tette vissza a labdát a vendég büntetőterületen kívülre, és az ausztrál támadó a balösszekötő helyéről szépen emelt a léc alá.

 

A folytatásban is próbálkozott a Manchester, de egy veszélyes Ronaldo-szabadrúgáson kívül több nagy helyzetet nem tudott felmutatni, így skót előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

 

Szünet után cserélt az MU, Nanit egy támadó, Dimitar Berbatov váltotta. A bolgár hamar helyzetbe is került, ám próbálkozását tisztázta a gólvonalról Shaun Maloney.

 

A hajráig kellett várni az egyenlítő gólra: ekkor Ronaldo távoli lövését csak kiütni tudta Boruc, érkezett azonban Giggs, és közelről a hálóba fejelt. Az MU nagyon közel a továbbjutáshoz.

 

 

E CSOPORT:
AALBORG (dán) – VILLARREAL (spanyol) 2-2 (0-1)
Aalborg, 10000 néző, vezette: Bertrand Layec (francia)
AALBORG: Zaza – Bögelund (Nilsen, 75.), Olfers, Jakobsen, M. Pedersen – Enevoldsen, Agustinussen, Due – Caca (Risgard, 79.), Johansson, Curth (Saganowski, 72.). Vezetőedző: Allan Kuhn.
VILLARREAL: Diego Lopez – Javi Venta, Gonzalo, Diego Godin, Capdevila – Santi Cazorla, Senna, Edmilson, Pires (Cani, 62.) – Rossi (Franco, 65.) – Llorente. Vezetőedző: Manuel Pellegrini.
Gólszerző: Curth (54.) Due (80.) ill. Rossi (41.), Franco (74.)
Sárga lap: Due (65.) ill. Diego Godin (51.), Franco (80.), Cani (90+3.)

Az Aalborg a legutóbbi BL-meccs óta edzőváltáson ment keresztül, és Allan Kuhn, a megbízott mester abban bízott, hogy csapata megszerzi első sikerét az idei sorozatban. Próbálkozott is a Villarreal ellen becsülettel a dán csapat, de Diego Lopezen nem tudtak kifogni.

 

A félidő második részében próbálkozott a vendéggárda is, és a félidő vége előtt Giuseppe Rossi ballábas lövésével a vezetést is megszerezte.

 

Szünet után összekapta magát az Aalborg, és egy szép góllal ki is egyenlített: Caca tette sarokkal a labdát Jeppe Curth elé, és a támadó nem tétovázott, hatalmas gólt ragasztott Diego Lopez hálójába.

 

Bár a csereként beállt Guillermo Franco egy szép átvétel után nagy gólt ragasztott Karim Zaza kapujába, de Due remek szabadrúgása azt jelentette, hogy az Aalborg mégis kiharcol egy pontot. Akárcsak a Manchesternek, a Villarrealnak is még várnia kell a biztos továbbjutásra.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu