MTK-K. O. a Szusza Ferenc Stadionban

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 4. 16:48
Bár az első félidőben visszafogott teljesítményt nyújtottak a csapatok a labdarúgó NB I 10. fordulójának rangadóján, Bozsics révén így is vezetéshez jutottak a hazaiak, akik a második félidőben ellenállhatatlan teljesítményt nyújtva, az egykori MTK-s Bori, illetve Bozsics újabb és Kabát góljával magabiztosan győztek. A vendégeknek csak a becsületgólra futotta. A lila-fehérek továbbra is élen állnak a bajnokságban, akik hazai pályán eddig még csak pontot sem vesztettek.


LABDARÚGÓ NB I, 10. FORDULÓ:
ÚJPEST – MTK 4–1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 4289 néző. V: Solymosi.
ÚJPEST: Balajcza – Dudics, Cutuk, Lipták (Kiss Z., 50.), Mijadinoski – Bori, Sándor (Jucemar, 63.), Bozsics, Pollák – Kabát, Rajczi (Simon, 72.). Vezetőedző: Szentes Lázár
MTK: Végh – Rodenbücher, Lambulics, Pintér, Vadnai – Nagy G., Zsidai, Pátkai (Lencse, 63.), Hrepka (Gosztonyi, 52.) – Kecskés (Szabó Á., 46.), Urbán. Vezetőedző: Garami József.
Gólszerző: Bozsics (19., 58.), Bori (51.), Kabát (91.), ill. Nagy G. (84.)
Sárga lap: Sándor Gy. (60.), ill. Zsidai (24.), Nagy G. (42.)



A labdarúgó NB I tizedik fordulójának rangadóján a listavezető Újpest a bajnoki címvédő MTK-t fogadta a Szusza Ferenc Stadionban. Rangadóhoz képest azonban elég óvatosan kezdtek a csapatok, ami a vendégek részéről érthető is, hiszen a nyár óta a kékek jelentősen meggyengültek, s most is több sérültjük volt.

 

Az első veszélyes szituációt mégis ők teremtették, miután a 12. percben egy szögletet követően Lambulics fejelt a kapu fölé.

Aztán negyedóra elteltével átvette az irányítást a hazai gárda, de így is szinte a semmiből szerezték meg a vezetést, miután egy rövid felszabadítást Bozsics bombázott 18 méterről a kapuba (1-0).

A gól feldobta a lilákat, akik bő negyedórán keresztül uralták a játékot, több kisebb lehetőségük is akadt, de ezek kimaradtak. A félidő utolsó tíz percében aztán a hátrányban lévő vendégek bátrabban támadtak, s Hrepka, vagy Vadnai akár ki is egyenlíthetett volna, de végül megúszta az Újpest.

Aztán a második félidő elején a hazaiak gyorsan eldöntötték a három pont sorsát, miután két gólt szereztek. Igaz, a két találat alkalmával a labda együttesen sem került fél méternél beljebb, s nem töltött egy másodpercet a gólvonal mögött.

Előbb az 51. percben Pollák tört be a 16-oson belülre balról, majd Rajczi elé gurított, aki Pintér szorításában elesett. A játékvezető azonban nem fújt, ám érkezett Bori, aki 12 méterről lőtt. A labda még megpattant Véghen, akiről azonban a gólvonal mögé gurult, Vadnai csak onnan tudta kirúgni (2-0).

 

A tavasszal még a kék-fehérekkel bajnoki címet szerző középpályás egykori csapata kapuját vette be.

Hét perccel később Bozsics végzett el egy szabadrúgást jobbról, a 16-os bal oldali csücskétől. A középpályás ravaszul a rövid alsó sarokba tekert, s Végh csak a gólvonalon túlról tudta kiütni a labdát (3-0).

Bár ekkor még bő félóra volt hátra a találkozóból, a hazaiak innen már tetszés szerint vezették akcióikat, igaz, ezekből újabb gól nem született. A hajrában aztán Nagy megpattant lövésével szépített az MTK, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég (3-1).

 

Ráadásul a hosszabbításban Kabát Péter is betalált, így újra három gól volt a két csapat közti különbség (4-1). Az Újpest a második félidőben nyújtott teljesítménye alapján megérdemelten nyerte a találkozót, így továbbra is vezeti a bajnokságot és hazai pályán száz százalékos.

 

EDZŐSZEMMEL:
Szentes Lázár: Az első félidőben jól védekezett az MTK, utána viszont jöttek a góljaink. Ezek pedig megzavarták az ellenfelet, amely az önbizalmát is elvesztette. Örülök a győzelemnek.
Garami József: Nem lehetek elégedett. Bátortalanul kezdtünk, a második játékrészben pedig rengeteget hibáztunk és a helyzeteinket sem értékesítettük. Nem láttam vissza azt, amit gyakoroltunk, az Újpest megérdemelten nyerte meg a meccset.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu