Mourinho visszatér, Gomisnak jó az iksz

Létrehozva: 2011. október 18. 14:03
BL-KEDD ÉLŐBEN 20:45-TŐL! Legerősebbnek tűnő riválisával, tavalyi nyolcaddöntőbeli ellenfelével, a Lyonnal találkozik a Real Madrid kedd este a D-csoportban, a Bernabéuban, ahol kétmeccses eltiltásból tér vissza José Mourinho, a csapat vezetőedzője. Albiol és Sahin mellett Carvalho és Lass is kihagyja a meccset. A franciák a meccs előtt aláírnák a döntetlent.


A királyiak korábban rendre megszenvedtek a francia együttessel, ám megannyi kudarc után az előző kiírásban visszavágtak, és jutottak túl 4-1-es összesítéssel a nyolcaddöntőn.

Az OL ellen José Mourinho immár a kispadon dirigálhatja a Madridot, igaz, a Dinamo Zagreb (1-0) és az Ajax (3-0) ellen nélküle is nyert a csapat.

"A Real Madrid mindig is támadó szellemben futballozott, remélem ugyanolyan kiegyensúlyozott teljesítményt tudunk nyújtani a szezonban otthon és idegenben is, mindig a győzelemre játszunk. Ha egy csapat sokat dolgozik, annak a pályán is meg kell, hogy legyen a látszata. Nem lesz egyszerű, de jobb szezont szeretnénk produkálni, mint tavaly" - nyilatkozta sajótájékoztatóján Mourinho.

"Most csak egy dolog a fontos, meg kell vernünk a Lyont. Az elmúlt szezonban négy meccs alatt tíz pontot gyűjtöttünk és ez kvalifikációhoz segített minket. A BL-ben soha sem könnyű nyerni, de már hat pontunk van, a csoportgyőzelem előnyt jelenthet a nyolcaddöntő sorsolásánál, de nekünk több a célunk, messzebbre akarunk eljutni a sorozatban, mint tavaly."

A tekintetek Higuaínra szegeződhetnek majd, hiszen a csatár egymás után három triplával a háta mögött vág neki a meccsnek, mögött a Kaká Özil, Ronaldo hármas segíthet a Lyon védőfalának felőrlésében. Azt egyelőre nem árulta el a portugál, hogy milyen szerepet szán Benzemának.

"Lehet, hogy mindketten a pályán lesznek, lehet, hogy csak az egyikük. Higuaín és Benzema is jó formában van, a közöttük folyó versenyből szerntem a csapat profitál a leginkább. Az én feladatom, hogy egységet alakítsak ki, nem az, hogy megosszak. Épp' ellenkezőleg, mint, amit a sajtó csinál, egyénenként osztályoz, megmondja, ki volt jó, és ki nem. Az én hozzállásom alapvetően más, csapatként nyerünk, és csapatként veszítünk."

A Lyon kezd magára találni, az elmúlt négy meccséből hármat nyert, de tavasszal, a legjobb 16 között nem igazán volt méltó ellenfele a Realnak. Nem úgy, mint korábban, amikor is négyszer is döntetlenre végeztek egymással a csapatok a klubfutball elitszériájában.

“Valóban, a két együttes meccei vonzzák a döntetlent" - kezdte Rémy Garde, a Lyon edzője. "Nyilvánvalóan nagyon nehéz párosítás ez a számunkra, de így van ezzel a Real is, az elmúlt években soha nem játszottak szívesen ellenünk a madridiak. Az tény, hogy José Mourinho érkezése óta sokkal felkészültebb ez a csapat, bármikor bárkit képes legyőzni."

Azt már játékosa, Gomis tette hozzá, hogy a Lyon zokszó nélkül aláírná a döntetlent.

Real Madrid-Lyon kedd 20:45
Dinamo Zagreb-Ajax kedd 20:45

A D-CSOPORT ÁLLÁSA:

1. Real Madrid 2 2 0 0 4-0 4 6
2. Olympique Lyon 2 1 1 0 2-0 2 4
3. AFC Ajax 2 0 1 1 0-3 -3 1
4. Dinamo Zagreb 2 0 0 2 0-3 -3 0

 

A-CSOPORT
Jupp Heynckes, a Bayern München edzője szerint a legjobb olasz csapattal találkoznak a bajorok kedd este, amely esélyes a továbbjutásra.

"Nincs sok problémánk, felkészültünk, megvan az egyensúly a védelem és a támadó részleg között. Szerencsés vagyok, mert fantasztikus játékosaim vannak, szinte bárki jó eredményt érne el ezzel a kerettel. Meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját. Hosszú az út még addig, de olyan játékosok segítségére számíthatunk, mint Ribéry vagy Schweinsteiger."

A Napoli mestere, Walter Mazzarri jobban örülne annak, ha a Bayern lenézné együttesét, mert akkor könnyebben lehetne része meglepetésben.

A nápolyiak első BL-szezonjukban készülnek győzelemre a sorozat egyik emblematikus csapata ellen, de a tréner hangsúlyozta, semmi félelem nem lesz bennük kedd este a San Paolóban.

"Nem félünk, inkább izgatottan várjuk az összecsapást. Ha nyerünk, az történelmi jelentőségű eredmény lesz a csapat és a város számára, szurkolóink minden igényét szeretnénk kielégíteni."

Szinte teljes vértezetben léphet pályára mindkét együttes, s bár Robbent hiányolhatja a Bayern, nélküle is esélyesebb.

A Manchester City egymás után kilencedik hazai győzelmét érte el a PL-ben a hétvégén, de a Bajnokok Ligájában van mit javítania a két, összesen egypontos csapat "rangadóján", ha veszítene a Villarreallal szemben, akkor óriási bajba kerülne már a csoportkör felénél. Balotelli nincs, de visszatér Agüero, a Villarrealnál  többek között Nilmar és Senna marad távol.

Napoli-Bayern kedd 20:45
City-Villarreal kedd 20:45
AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Bayern München 2 2 0 0 4 0 +4 6
2. SSC Napoli 2 1 1 0 3 1 +2 4
3. Manchester City 2 0 1 1 1 3 -2 1
4. Villarreal CF 2 0 0 2 0 4 -4 0
B-CSOPORT
A Catania otthonában pórul járt az Inter a hétvégén, de Moszkvában már egyszer megmutatta a csapat, mire képes, ha motivált, ráadásul Sneijder irányíthat majd a pályán. A hazaiaknál Hazard, Sow és Joe Cole rohamoz, az ilyen meccsekre mondják, a gólgála garantált.
Cluaido Ranieri: "Nagyon erős ez az ellenfél, nagyon termékeny a csatársora, egészen pontosan a legtermékenyebb Francaiországban. Eden Hazard kivételes képességű játékos, de nem csak rá kell figyelnünk, Moussa Sow és or Joe Cole is könnyen gyorsítja a játékot. Rajtunk múlik, semlegesíteni tudjuk-e ezt a három játékost, olyan ritmusban kell játszanunk, hogy eredményes támadásokat tudjunk vezetni.
Örülök annak, hogy ismét számíthatok Wesley-re, igazi kulcsember a pálya kellős közepén. A csapattársai tudják, bármelyik pillanatban képes kirázni magából egy gólpasszt, azt hiszem, ezzel a kijelentéssel nem helyezek túl nagy nyomást a vállaira. Nem félünk, van önbizalmunk, minden a játékosaimon múlik, és ők készen állnak."

CSZKA Moszkva-Trabzonspor 18:00
Lille-Inter 20:45
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Trabzonspor 2 1 1 0 2 1 1 4
2. FC Internazionale Milano 2 1 0 1 3 3 0 3
3. LOSC Lille Métropole 2 0 2 0 3 3 0 2
4. PFC CSKA Moskva 2 0 1 1 4 5 -1 1

C-CSOPORT
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bukarestben táltosodna meg a Man. United
A Manchester United két forduló után nyeretlen a Bajnokok Ligájában, Sir Alex Ferguson Otelul elleni kettős győzelemmel rázná fel fiait. A Real Madrid ellenben még nem hibázott, tavasszal már legyőzte a Lyont - minden az újabb...
Tovább a teljes cikkhez »
BL-KEDD, A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
A-CSOPORT
Napoli: De Sanctis - Campagnaro, P. Cannavaro, Aronica - Maggio, Inler, Gargano, Dossena - Hamsík, Lavezzi - Cavani.
Bayern: Neuer - J. Boateng, Van Buyten, Badstuber, Lahm - Schweinsteiger, Luíz Gustavo - Müller, Kroos, Ribéry - Gomez.

Manchester City: Hart - Richards, Lescott, Kompany, Clichy - Yaya Touré, Silva, Nasri, Milner - Dzeko, Aguero.
Villarreal: Diego López - Zapata, Gonzalo, Musacchio, Catala - Marchena, Bruno - Borja Valero, De Guzman, Cani - Rossi.

B-csoport

CSZKA: Gabulov - Nababkin, V. Berezuckij, Ignasevics, A. Berezuckij - Aldonyin, Mamajev, Tosics, Dzagojev - Doumbia, Vágner Love.
Trabzonspor: T. Zengin - Celustka, Glowacki, Kaçar, M. Cech - Balci, Colman, Zokora, Alanzinho - Hal. Altintop, Brozek.

Lille: Landreau - Debuchy, Basa, Chedjou, Béria - Balmont, Mavuba, Pedretti - Hazard, Sow, Cole.
Inter: Júlio César - Maicon, Chivu, Lúcio, Nagatomo - Zanetti, Cambiasso, Sztankovics - Sneijder - Pazzini, Zarate.

C-csoport

Galati: Grahovac - Ripa, Perendija, Costin, Salageanu - Neagu, Filip, Giurgiu - Antal, Punosevac, Pena.
Manchester United: De Gea - Fabio, Jones, Smalling, Evra - Pak, Young, Anderson, Valencia - Rooney, Hernández.

Basel: Sommer - Steinhofer, Abraham, Dragovics, Pak - Cabral - Shaqiri, Huggel, F. Frei - A. Frei, Streller.
Benfica: Artur - Maxi Pereira, Luisao, Garay, Emerson - Gaitán, Javi Garcia, Witsel, Bruno César - Aimar, Cardozo.

D-csoport

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Kaka, Özil, Ronaldo - Higuain.
Lyon: Lloris - Réveillère, B. Koné, Lovren, Cissokho - Gonalons, Källström - Briand, Gourcuff, Bastos - Gomis.

Dinamo Zagreb:
Kelava - Vida, Tonel, Simunic, Ibánez - Calello, Leko, Badelj, Sammir - Rukavina, Beqiraj.
Ajax Amsterdam: Vermeer - Van der Wiel, Vertonghen, Alderweireld, Anita - De Jong - Szulejmani, Eriksen, Th. Janssen, Boerrigter - Bulikin.

BAJNOKOK LIGÁJA-JÁTÉKUNKHOZ KATTINTS IDE!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu