Most vagy soha, Bayern!

Létrehozva: 2012. március 12. 20:08
A Bayern München története egyik legfontosabb mérkőzését játssza kedden este a Bajnokok Ligájában. Nem a döntőről van szó, ám az iménti kijelentés összetettebb annál, hogy egy szóval ki lehessen fejezni. A bajorok 1-0-s hátrányból várják a Baselt a nyolcaddöntő visszavágóján.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

BAYERN MÜNCHEN-BASEL kedd, 20.45

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:

BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Kroos, Schweinsteiger - Robben, Müller, Ribéry - Gomez.

Basel: Sommer - Steinhofer, Abraham, Dragovics, Degen - Shaqiri, Huggel, G.Xhaka, F.Frei - Streller, A.Frei.

Az első mérkőzésen: 0-1.

Thomas Müller folyamatosan mondogatta: "A csapat mindent el fog követni, hogy bekerüljön a Bajnokok Ligája fináléjába. A csapat elég erős céljai megvalósításához, ráadásul a döntőt saját pályánkon játszhatnánk. Egy álom válna valóra mindannyiunk számára."

Nos, a Bayern München története egyik legfontosabb állomásához érkezett - mindjárt az egyenes kieséses szakasz első fázisában. A bajorok február 22-én 1-0-s vereséget szenvedtek Bázelben, így kedden mindent egy lapra feltéve kell futballozniuk. Hogy az a bizonyos álom valóban közelebb kerüljön hozzájuk.

Az ütközetre való ráhangolódás mindenesetre remekül sikerült, hiszen a BM Jerome Boateng, Mario Gomez és Arjen Robben nélkül zúzta porrá a Hoffenheimet (7-1). A Basel sem panaszkodhat, ők ugyanis a Grasshoppers vendégeként arattak 2-0-s győzelmet saját pontvadászatuk hétvégi fordulójában.

A hazaiaknál Rafinha meggyógyult a náthából, de Daniel Van Buyten és Breno még mindig maródi. A látogatóban Pak Dzso Ho a legnagyobb hiányzó, a védő helyére minden bizonnyal a Liverpool és a Dortmund egykori labdarúgója, Philip Degen száll majd be.

A Bayern a statisztikában is bízhat: korábban ötször indult 0-1-ről az európai kupaporondon, ezek közül négyszer megnyerte a visszavágót. Igaz, egy 2-1-es sikerrel ezúttal mehetnének a sóhivatalba. Odahaza egyébként életveszélyesek a németek, hiszen utolsó 12 meccsükből 11-en ők örülhettek a legvégén.

A bajorok sorozatban negyedjére jutottak el a BL nyolcaddöntőjéig.

A Basel a müncheniek elsöprő hazai mérlegével szemben idegenben meggyőzőek. A csoportban egyszer sem kaptak ki, a Manchester Uniteddel és a Benficával döntetlent játszottak, az Otelult pedig legyőzték. Nagyon érdekes, hogy a Basel viszont négyből háromszor továbbjutott, amikor otthon 1-0-ra nyert.

Hogy ebből mi lesz?

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az MU után a Bayernt is legyőzte a Basel
VIDEÓ! Csak annak meglepetés a végeredmény, aki nem látta, a Basel a Manchester Unitedet követően a Bayern Münchennel is végzett a St. Jákob Parkban. A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első összecsapásán a svájciak...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu