Most már iparkodnia kell a Juvénak

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 24. 09:36
Carlo Ancelotti, a tegnapi, Juventus elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen már a Barcelona elleni El Clásicóra hangoló Real Madrid trénere szerint Giorgio Chiellini kiállítása valóban az egész játékost megváltoztatta, bár azt nem kommentálta, hogy a Juventus védőjének kiállítása jogos volt-e. Csak annyit tett hozzá, hogy a meccsen öt játékvezető van, ha pedig ők úgy döntenek, hogy ki kell állítani valakit, akkor azt mindenkinek el kell fogadni


 

A Real Madrid nemcsak a Bajnokok Ligájában lélegezhet fel, miután első három csoportmeccsét megnyerte, hanem mert komolyabb megerőltetés nélkül sikerült bemelegítenie a Barcelona elleni bajnoki El Clásicóra is. A BL-ben innen már nehéz lenne nem továbbjutni, mondhatni, bravúr lenne lemaradni a nyolcaddöntőről.

A tegnapi Real Madrid - Juventus-meccs sarkalatos pontja Giorgio Chiellini kiállítása volt a 48. percben, mert valóban lehet azon vitatkozni, hogy az olasz válogatott védő megérdemelte-e a piros lapot. Ráadásul a spanyolok edzője is úgy látta, hogy az eredmény nem biztos, hogy 2-1 maradt volna, ha csapata nem emberelőnyben játszik egy komplett félidőt.

GIORGIO CHIELLINI KIÁLLÍTÁSA:


Chiel red by fifa16

"A játék a kiállítás után megváltozott - fogalmazott Carlo Ancelotti, a hazaiak vezetőedzője. - De öt játékvezető van a pályán, ha ők ilyen büntetés mellett döntenek, akkor azt a Juventusnak is el kell fogadnia. Ami minket illet, játszhattunk volna szebben, ez igaz, de most a győzelem volt igazán fontos."

"A csapatom egyre magabiztosabb, és nagyszerűen fejlődik. Az eredménnyel elégedett vagyok, egy órányi jó játékkal nyertünk, aztán lelassítottunk. Időnként kifejezetten tetszett a pályán mutatott játékunk, éreztük az egyensúlyt, bár a végére kicsit elfáradtunk. Volt két tiszta helyzetünk is, amiket nem használtunk ki."

Az egyik Karim Benzema nevéhez fűzödik, akinek két méterről is túl nagy falatnak bizonyult a kapuba találni. Úgy látszik, hiába ment el a nyáron csapattársa és riválisa, Gonzalo Higuaín, a francia csatárnak kihívó nélkül sem sikerült stabilizálnia a helyét a csapatban. A Santiago Bernabéu közönsége szokás szerint ki is fütyülte, nem lenne meglepetés, ha januárban távozna.

Paul Pogba, a Juve középpályása nem tudta megállni, hogy oda ne szúrjon a bírónak, mert a kiállítás szerinte is tönkrevágta a meccsüket. "Chiellini kiállítása egyszerűen szenzációs döntés volt - gúnyolódot a francia. - A piros lap után már nem tudtunk semmit sem csinállni, a vereség miatt pedig nagyon csalódottak vagyunk."

"Már egyenlíteni sem volt könnyű, és amikor emberhátrányba kerültünk, még ennél is többet kellett volna dolgoznunk az újabb hátrány ledolgozásáért, egy újabb gólszerzésért. Szomorúak vagyunk, de nincs vége. Még három meccs van a csoportban, a Real ellen Torinóban mindent beleadunk."

A Juvénak nagyon kell iparkodnia, mert a csoportkör felénél mindössze két pont áll a csapat neve mellett, és a harmadik helyen áll, a Real után a Galatasaray is megelőzi. Antonio Conte csapata eddig egyik meccsét sem tudta megnyerni a BL-ben, ikszelt Koppenhágában is (1-1), és a törökök ellen otthon pár perccel a lefújás előtt bukta a három pontot (2-2).

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2013/2014

B CSOPORT, 3. FORDULÓ:
REAL MADRID (spanyol) - JUVENTUS (olasz) 2-1 (2-1)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, V.: Manuel Gräfe (német).

REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Illarramendi (Isco, 72.), Khedira - Di María (Morata, 79.), Modric, Ronaldo - Benzema (Bale, 67.) Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Cserék: D. López (kapus), Varane, Coentrao, Carvajal, Bale, Isco, Morata

JUVENTUS: Buffon - Cáceres, Barzagli, Chiellini, Ogbonna (Giovinco, 69.) - Vidal, Pirlo (Asamoah, 59.), Pogba, Marchisio - Tévez, Llorente (Bonucci, 50.) Vezetőedző: Antonio Conte
Cserék: Storari (kapus), Isla, Bonucci, Peluso, Padoin, Asamoah, Giovinco

Gólszerzők: Ronaldo (4., 28.-11-esből), ill. Llorente (22.)
Sárga lap: Illarramendi (19.), Modric (78.), Ramos (88.), ill. Vidal (27.), Cáceres (78.)
Piros lap: Chiellini (48.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 3 3 0 0 12-1 9 pont
2. Galatasaray 3 1 1 1 6-9 4 pont
3. Juventus 3 0 2 1 4-5 2 pont
4. Köbenhavn 3 0 1 2 2-8 1 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Madrid kibrusztolta; Ibrahimovic-póker
A Real Madrid Cristiano Ronaldo két góljával 2-1-re legyőzte a Juventust a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, de második félidei teljesítményére nem lehet büszke annak tükrében, hogy Giorgio Chiellinit a 48. percben...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu