Molnár góljával verte az MTK B a Tökölt

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 7. 18:09
Hátrányból fordítva győzött az MTK B a Tököl ellen vasárnap a labdarúgó NB II ötödik fordulójában. Szekeres a második félidő derekán válaszolt a Tököl góljára, majd az utolsó pillanatokban Molnár állította be a végeredményt, ám így is megérdemelt hazai siker született


LABDARÚGÁS, NB II KELETI CSOPORT, 5. FORDULÓ:
MTK B - TÖKÖL KSK 2-1 (0-1)
Promontor u. 200 néző. Vezette: Nagy R. (Márkus, Demeter)
MTK B: Horváth A. - Vági (Hauser 90.), Szekeres, Kornis, Présinger - Gál A (Kis R 61.) - Kákonyi, Busai, Nikházi (Hajdu S.), Szabó L. - Molnár M. Edző: Simon Antal.
TÖKÖL: Balázs - Mojzes, Vedres, Helgert, Gálhidi - Kurucsai, Vejmola - Horváth B., Semsei (Palásti 74.), Varga L. - Gasparik. Edző: Gyimesi László.
Gólszerző: Szekeres (68.), Molnár (89.) ill. Kurucsai (25.)
Sárga lap: Kornis (14.), Mojzes (35.), Szabó (45.), Vedres (47.)

 

A legutóbb Vecsésen nagy verésbe beleszaladó MTK kezdte aktívabban a vasárnapi találkozót. A tököliek szakvezetője, Gyimesi László alaposan megszervezte csapata védekezését. Az első helyzetre 20 percet kellett várni, Nikházi Márk 22 méteres lövése után Balázs Levente kiejtette a labdát, de még fel tudta szedni a gólra éhesen berobbanó Molnár Marcell elől.

 

Öt perccel később vezetést szereztek a vendégek. Semsei Mihály balról szögletből a túloldalra átívelt labdájára a hazai védők gyűrűjéből Kurucsai Milán emelkedett a legmagasabbra és négy méterről a kapu bal oldalába fejelt. A gól után ivószünetet rendelt el a játékvezető. A pihenő alatt Simon Antal rövid szózatot intézett fiaihoz, amelynek lényege az volt: ha kikapnak, holnap reggel edzésük lesz.

 

A figyelmeztetés nem igazán "pörgette fel" a hazaiakat, a Tököl játszott veszélyesebben. A félidő végén átvette az irányítást és nyomasztó fölénybe került az MTK, az eredmény tartására törekedő vendégekkel szemben, ám a helyzeteket kihagyták a kék-fehérek. Egy büntetőgyanús esetnél pedig Szabó Lászlónak adott sárga lapot műesésért a játékvezető.

 

Balázs-bravúrral indult a második félidő, Kákonyi Dániel  jobboldali beadása után Molnár Marcell 5 méteres, lapos fejesére leért a kapus a jobb alsó sarokra. Az MTK sokkal lendületesebb volt ellenfelénél, ám játékosai rengeteg apró technikai hibát vétettek, így nem volt igazán folyamatos a játékuk.

 

Egy szemfüles, gyorsan elvégzett szabadrúgás után a növelhette volna előnyét a Tököl, Gasparik András került helyzetbe, ám Kornis Attila az utolsó pillanatban beleépett a lövésébe. A 60. percben Szabó hatméteres, éles szögből leadott lövését védte remek reflexmozdulattal.

 

A félidő közepén egyenlített az MTK. Nikházi szabadrúgása után Balázs mozdult ki a labdára, s kiabálta, hogy jó. Jó is volt az őt megelőző Szekeres Adriánnak, aki 6 méterről a kapu klözepébe csúsztatta a labdát. A szokott forgatókönyv szerint a gól után jött az ivószünet.

 

Az egyenlítő gól után mindkét csapat próbált győzelemre játszani. A szezélyes Balázs kapus Nikházi 7 méteres fejesét védte alig tíz perccel a vége előtt. Aztán a hajrában Szabó futott el a balszélen, s középre lőtt labdáját Molnár "passzírozta át" a gólvonalon.

 

Ezzel győzött az MTK II a Tököl ellen és fölényét végül három pontra tudta váltani.

 


EDZŐSZEMMEL:
Simon Antal: – Saját magunk számára tettük nehézzé a meccset még akkor is, ha a Tököl ma jól játszott. A végén szerencse is kellett a sikerhez.
Gyimesi László: – A kánikulai hőségben sikerült saját magunkat megverni.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu