„Minden dicséretet megérdemelnek a fiúk"

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 13. 09:33
A csapategységet, a küzdeni tudást és a nehéz körülményeket emelte ki Egervári Sándor a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Finnország ellen az utolsó pillanatokban megnyert Európa-bajnoki selejtező után. A szakember csak dicsérni tudta fiait, akik az utolsó pillanatig kitartva harcoltak a pályán, hozzátette, a legutóbbi három mérkőzésen megszerzett kilenc pont jó alapot jelenthet a kvalifikáció későbbi szakaszára nézve.


„Természetesen nagyon boldogok vagyunk a győzelemmel, mert egy kemény csapat - és nem mellékesen a mérkőzés esélyese - ellen nehéz körülmények ellenére sikerült győzni – mondta a lefújást követően Egervári Sándor. – A szünetben sikerült mindent átbeszélnünk, és a második félidőben minden jól alakult számunkra, a cserék színt vittek játékunkba."

„A finnek az összecsapás jelentős részében fölényben futballoztak, nyomás alatt tartottak minket, ám a gól után összeestek és nehezen alkalmazkodtak az új helyzethez, amelyet viszont többször képtelenek voltunk kihasználni a másik oldalon."

„A futballistáim minden dicséretet megérdemelnek, mert az utolsó pillanatokig győzelemre játszottak, és Dzsudzsák Balázs góljával sikerült is megszerezni a három pontot."

„A legutóbbi három mérkőzésen megszerzett kilenc pont jó alapot jelent a későbbiekre nézve, annál is inkább, mert már a pályán is látható, hogy a játékosok egyre jobban, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, egyre inkább megismerik és tisztelik egymást."

A FINN KAPITÁNY NEM MOND LE, HYYPIA VISSZAVONULNA:
A harmadik Eb-selejtezős vereség ellenére sem mond le a finn szövetségi kapitány, Stuart Baxter: „Miért kellene távoznom? – válaszolt az Iltalehti kérdésére a 2008-ban kinevezett szakember, aki a Moldova és a Magyarország elleni két találkozóra utalva így folytatta. – Két rosszul elsült mérkőzés miatt nem kell azonnal az edző fejét venni. Nyilvánvaló, hogy a szövetség érezheti úgy, hogy egy nálam alkalmasabb személynek kell irányítani a csapatot, akkor pedig nincs más választásom, mint új állás után nézni" – zárta mondandóját Stuart Baxter.
„Bár csodák történhetnek, de minimális az esélyünk az Európa-bajnokságra való kijutásra. Nem hiszem, hogy folytatom pályafutásomat, 37 éves vagyok, lassan elérkezett az idő, hogy átadjam helyemet az új generációnak" – jegyezte meg Sami Hyypia. A 37 esztendős hátvéd hozzátette, végig kiállt a  jelenlegi és a mindenkori szövetségi kapitány mellett, bár utólag úgy látja, jobb lett volna megelégedni az 1-1-e, mint tovább támadni a győzelemért.
LABDARÚGÓ EB-SELEJTEZŐ, E-CSOPORT:
FINNORSZÁG - MAGYARORSZÁG  1-2 (0-0)
Helsinki, Olimpiai Stadion, vezeti: Alan Kelly (ír).
FINNORSZÁG: Jääskeläinen - Pasanen, Heikinen, Hyypiä, Moisander - Eremenko, Sparv (Litmanen, 71.) - Porokara (Eremenko Jr., 71.), Väyrynen, Sjölund (Kuqi, 81.) - Forssell. Szövetségi kapitány: Stuart Baxter. (kispad: Fredrikson, Lampi, Litmanen, Toivio, Johansson, Kuqi, Eremenko Jr.)
MAGYARORSZÁG: Király G. – Vermes, Lipták, Juhász, Laczkó (Vanczák, 86.) – Elek Á., Vadócz (Pintér, 75.) – Rudolf (Koman, 46.), Gera, Dzsudzsák – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.
(kispad: Fülöp, Pintér, Vanczák, Gyepes, Koman, Czvitkovics, Priskin)
Gólszerző: Forssell (85.), ill. Szalai (50.), Dzsudzsák (94.)
Sárga lap: Väyrynen (40.), ill. Lipták (37.), Elek (88.) 
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 4 4 0 0 12-2 +10 12
2. Magyarország 4 3 0 1 12-4 +8 9
3. Svédország 3 2 0 1 9-4 +5 6
4. Moldova 4 2 0 2 5-3 +2 6
5. Finnország 3 0 0 3 2-6 -4 0
6. San Marino 4 0 0 4 0-21 -21 0
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu