Minden a Chelsea mellett szól a BL-ben

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 15. 18:59
Elvben ez a legegyértelműbb párharc. A Chelsea február 22-én Dániában győzte le 2-0-ra a Köbenhavn együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első összecsapásán, így a szerdai, londoni visszavágó formalitásnak tűnik. A találkozó hőse a duplázó Nicolas Anelka volt - a Chelsea másfél lábbal már a legjobb nyolc között van.


BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
CHELSEA-FC KÖBENHAVN szerda 20.45 - ÉLŐben a SportHíradón!
London, Stamford Bridge, vezeti: Svein Oddvar Moen (norvég).
Várható kezdőcsapatok:
CHELSEA: Cech - Bosingwa, Ivanovics, Terry, Cole - Ramires, Essien, Lampard, Malouda - Torres, Anelka.     
KÖBENHAVN: Wiland - Kvist, Z. Jörgensen, Antonnson, Wendt - Bolanos, Claudemír, Kristensen, Vingaard - Santin, N’Doye.

A profik sohasem mondják azt, hogy ez vagy az eldőlt, de ebben talán még a legelvakultabb dán szurkolók sem bíznak. Mármint abban, hogy a kedvencek Londonban fordítják majd a maguk javára a párharcot.

Néhány hete Anelka duplájával idegenben nyert 2-0-ra a Chelsea, amely az elmúlt öt évben négyszer bejutott a legjobb nyolc közé a BL-ben. Éppen tavaly bukta el azt az egyet, a végső győztes Inter akkor jobbnak bizonyult nála.

A Kékek sikerét vetíti előre az a tény is, miszerint az elmúlt 25 BL-meccsükből csak egyet veszítettek el a Stamford Bridge-en - ugye emlékszünk Samuel Eto"o góljára? Na, az Inter elleni összecsapás jelenti a kivételt.

Nicolas Anelka hihetetlen formában van, a francia legutóbbi 11 Bajnokok Ligája-találkozóján összesen 10-szer talált az ellenfelek hálójába. 

Szintén a londoniak malmára hajtja a vizet, hogy eddig egyetlen skandináv csapat sem nyert meccset az egyenes kieséses szakaszban, ráadásul hét góljukkal a dánok az idei szezon legterméketlenebb alakulata - az MU-val együtt...

A Koppenhága a 21. fordulóban már 19 ponttal vezet a második Odense mögött, amely önmagában rekord a dán bajnokságban. A Chelsea e pillanatban a negyedik a Premier League-ben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Torres: Chelsea, a Pool-drukkerekért
Fernando Torres immár hideg fejjel tekintett vissza téli átigazolására, amelynek során rekordösszeget jelentő ötvenmillió font ellenében cserélte le a Liverpool mezét a Chelsea-ére. A világbajnok spanyol csatár elmondta, a Pool...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Anelka összetörte a dán álmokat
A Chelsea Nicolas Anelka duplájával 2-0-ra nyert Koppenhágában, ezzel lényegében már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A dánok a csoportkörben szárnyaltak, akkori teljesítményüknek...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu