Mijatovics: Schuster mégis maradhat

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 17. 19:41
Néhány órával ezelőtt még a menesztéséről tudósított a Cadena Ser spanyol Internetes hírportál, az esti sajtótájékoztatón Predrag Mijatovics mégis megerősítette a Real Madrid vezetői székében Bernd Schustert. A döntés átmeneti, hamarosan valóban lapátra tehetik a királyi gárda vezetőedzőjét.


Úgy tűnt, Bernd Schusternek befellegzett. A Real Madrid vezetőedzője már a hétvégi, Valladolid elleni bajnoki találkozó előtt megkapta az ultimátumot: ha nem nyer csapatával, kirúgják.

 

Valladolid-Real Madrid 1-0. A vezér feje porba hullhatott volna, de mindez mégsem történt meg. A spanyol média délután már biztosra vette a menesztést, a cadenaser.es online portál már a 2,5 millió eurós végkielégítésről beszélt.

 

Mindenki azt várta, hogy magyar idő szerint 19 órakor, a Real Madrid sportigazgatója, Predrag Mijatovics bejelentse Bernd Schuster távozását, ehelyett a szerb megerősítette helyén a német szakembert.

 

„Ramon Calderón klubelnökkel együtt maximálisan hiszünk és bízunk a játékosainkban és a szakmai stábban. – mondta Mijatovics, majd így folytattaNagyszerű játékosaink vannak, akik képesek a javulásra. Pozitívan tekintek a jövőbe, optimista vagyok, meggyőződésem, hogy begyűjtünk egy trófeát. 28 hónapja vagyok sportigazgató, az eredmények jók, 18 év után sikerült megvédeni a címünket a bajnokságban, és nyertünk egy csodálatos Szuperkupát is, kilenc játékossal.” 

 

A kijelentés azért érte meglepetésként a szaksajtót, mert a madridiak múlt héten kiestek a Spanyol Király Kupából, miután az oda-visszavágós párharc során nem tudták elbúcsúztatni a harmadosztályú Real Union csapatát, ezenkívül idegenben és otthon is kikaptak a Bajnokok Ligája csoportkörében a Juventustól.

 

A spanyol bajnokságban a fővárosiak a negyedik helyen állnak öt ponttal lemaradva a listavezető FC Barcelonától.

 

SCHUSTER BŰNEI:
A spanyol sajtó tételes listát közölt azokról az okokról, melyek a gyenge játék mellett, közrejátszottak a német szakember menesztésében:
- a hétvégi Valladolid ellen elszenvedett vereség után Predrag Mijatovics sportigazgató azt javasolta, hogy adjon két nap szabadságot a játékosoknak. Ezzel szemben Schuster rendkívüli edzést rendelt el, igaz nem kötelező jelleggel. Ezen összesen öt játékos jelent meg.
- a német mester ráadásul úgy gondolta, hogy csak játékosait bünteti, ő ugyanis az edzés megtartása helyett inkább Salamancába utazott vasárnap reggel.
- azt sem felejtették el megemlíteni, hogy a november 2-án rendezett Almeria elleni bajnokin idegenben elért 1-1 után azt találta mondani, hogy elégedett az eredménnyel. Ekkor többen jelezték is neki, hogy már nem a Getafe kispadján ül.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu