Miért az Arsenal? Benajun kitálalt

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 15. 16:58
Nem volt annyira drámai klubváltása, mint ahogy azt a lapok tálalták, és még a Liverpool is képben volt, árulta el két héttel váratlan Arsenalhoz érkezése után Josszi Benajun.


A 31 éves középpályás kölcsönben érkezett az Emiratesbe a Chelsea-ből az átigazolási piac zárulta előtt órákkal, és egész szezonra aláírt az Ágyúsokhoz.

Mindez történt azután, hogy az izraeli válogatott 2010-es Stamford Bridge-re való 5 millió fontos érkezése után mindössze egy PL-meccsen kapott lehetőséget az előző idényben sérülése miatt.

„A sajtó drámainak tálalta, de én végig tudtam, hogy mindenképp az utolsó napon dől el a sorsom, mivel a Chelsea-vel élt egy megállapodás: csak akkor állhatok tovább, ha hoznak egy játékost, vagy Meirelest, vagy pedig Modricot" – tekintett a kulisszák mögé Benajun.

„Nyolc nappal a zárás előtt hallottam róluk, és onnantól, hogy akartam engem, egyszerű választás volt. Volt jónéhány lehetőségem Anglián belül és kívül. Tárgyaltam a Liverpoollal és egy-két más csapattal, de az Arsenal felmerülése után elhatároztam magam."

A média hatalmas meglepetésként és szenzációként tálalta a középpályás igazolását az Ágyúsokhoz, miközben: „A zárónap csendben telt, Izraelből a válogatottól utaztam annak tudatában, hogy megszületik az egyezség" – tálalt ki a futballista.

Benajun első mérkőzését a Dortmund ellen játszotta a keddi BL-mérkőzésen, így értékelt: „Azt hiszen kezdésnek tökéletesen megfelelt, nem volt szerencsénk, mert egy gyönyörű gólt találtak a végén, de elégedettek kell lennünk a döntetlennel."

Hozzátette: „Jól játszottunk, remélhetőleg elég önbizalmat meríthetünk a találkozóból a Blackburn elleni folytatásra. Szeretném javítani kapcsolatomat a csapattal, de egyébként minőségi játékosokból áll az Arsenal, szóval nem lesz nehéz ez a feladat."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu