Mezey és Berzi miatt MLSZ-bosszú?

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 14. 16:39
Nem csitulnak a kedélyek a Fehérvár-Honvéd (0-2) labdarúgó NB I-es bajnokit követően sem, hiszen a Sóstói Stadionban már közvetlenül a mérkőzés lefújását követően arról suttogtak: az MLSZ a bírókon keresztül „nyomja” a Vidit, s ameddig a Berzi-Mezey páros Székesfehérvárott tevékenykedik, nem terem sok babér a csapatnak.


Aki esetleg nem követte volna figyelemmel: a legutóbbi bajnoki fordulóban a Fehérvár a tavasszal még nyeretlen Honvédot fogadta Sóstón, ám hiába játszottak óriási mezőnyfölényben – fél óra alatt öt hatalmas ziccert is kihagytak Vujovicsék -, sima vereséget szenvedtek. Farkas Balázs büntetőt is hibázott – a jobb oldali kapufáról visszapattanó labdát hiába küldte a hálóba a középpályás, Bognár Tamás játékvezető érvénytelenítette azt, egyébként teljes joggal -, majd az ellentámadásból ugyanő tizenegyest ítélt a Honvédnak és kiállította Kollert, második sárga lapja után - a hazaiak szerint ok nélkül, akik azt is nehezményezték, hogy negyed óra alatt három védőjük, Koller, Horváth és Andic is besárgult, míg az Andicnak szalagszakadást okozó Abass sárga lap nélkül megúszta az esetet. Ráadásul még az első félidőben Bognár nem adta meg Alves szabályosnak tűnő gólját, holott Rabóczki kapust senki sem zavarta, míg a meccs utolsó perceiben Horváth is megkapta második sárgáját, ezzel a pirosat.

Már akkor suttogták a lelátókon: az MLSZ szemében szálka a Fehérvár, pontosabban a Berzi-Mezey kettős, emiatt a „retorzió”, hiszen elég csak arra gondolni: két hete Kaposváron a 92. percben nem adták a Fehérvár gólját – egészen pontosan Grúz öngólját – les címén, ami heves indulatokat váltott ki a vendégekből.

S hogy miért szálka esetleg a szövetség szemében az FC Fehérvár ügyvezető igazgatója, Berzi Sándor, valamint a sportigazgató Mezey György? Mint ismeretes, mindkét sportvezető a Kistelekiék előtti – a Bozóky Imre vezette - MLSZ-ben dolgozott, Berzi főtitkárként, Mezey pedig az edzőképzés irányítójaként. Utóbbit 2006 márciusában felállították, Berzit pedig 2007 júniusában menesztették, akkor nemzetközi igazgatóként dolgozott, miután a 2001-es, 2004-es, 2005-ös évekkel kapcsolatos APEH-vizsgálatban - amely összesen 100 millió forint hiányt állapított meg a szövetségnél -, s egy személyben Berzi Sándort tették felelőssé. Emiatt Berzi pert indított, s első fokon a jelentős összegű kártérítési pert meg is nyerte.

Idán februárban ráadásul a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága Berzit 100 ezer forintra büntette, valamint két hónapra eltiltotta a sportszakmai tevékenységtől, miután a Fehérvár nem engedte el két utánpótlás-válogatott labdarúgóját, Lelkes Pétert és Bencze Zsoltot a válogatott egyik hétvégi összetartására.

Természetesen azonnal hívtuk az érintetteket, ám megkeresésünkre mindketten szűkszavúan válaszoltak.

Berzi Sándor – mint mindig – most is diplomatikus volt:

„Sajnos a játékvezetői tévedések hozzátartoznak a labdarúgáshoz. Bukovi Márton mondta egykor, hogy egy csapat életében a pro és a kontra ítéletek egy bajnokságon belül kiegyenlítik egymást, én mindenesetre már nagyon váron a pro-t… Azért azt furcsállom, hogy egy hónapon belül három mérkőzésünkön is – Debrecen, Kaposvár, Honvéd – eredményt befolyásolóan hibáztak ellenünk a bírók, s talán a következő időszakban ez megszűnik. Azzal pedig nem szeretnék foglalkozni, hogy esetleg az MLSZ-ből irányítanák mindezt, hiszen nekünk nem az a dolgunk, hogy ilyen találgatásokkal törődjünk.”

Mezey György ezzel kapcsolatban nem akart nyilatkozni, ám sokatmondó, amit a csapattal közölt: eszerint a társaságnak tilos a továbbiakban a játékvezetőkkel foglalkoznia, s bármennyire nehéz, a gárda nem roppanhat össze a nyomás alatt, senki nem adhatja fel, s csak összefogással „élhetik túl” ezt az időszakot…

Honlapunk megkérdezte az MLSZ részéről Elbert Gábor főtitkárt, aki határozottan cáfolta, hogy a két sportvezető miatt érné hátrányos megkülönböztetés a Fehérvárt:

„A játékvezetők Vágner László úr fennhatósága alá tartoznak, és aki őt ismeri, az tudja, neki egy dolog a fontos: hogy a játékvezetők tisztességgel lehozzák a meccseket. Az MLSz-nek egyébként sincs szinte semmilyen kapcsolata a bírókkal, úgyhogy azt cáfolom, hogy mi nyomnánk a Fehérvárt."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu