Mészöly Kálmán: Petry nem bundázhatott!

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 2. 18:09
Mészöly Kálmán kiakadt, Mészöly Géza pedig értetlenül áll a Petry Zsoltot bundavádakkal illető török újságcikk előtt. Az írás azt állítja, hogy 1995-ben (!) a magyar labdarúgó-válogatott kapusa 25 ezer dollárt fogadott el a nemzeti együttes isztambuli Eb-selejtezője előtt, amit a hazaiak 2-0-ra megnyertek és első ízben mehettek is az Európa-bajnokságra, Angliába. Az akkori szövetségi kapitány és a csapattárs a SportHirado.hu-nak elmondta, felháborító, ami történt, hiszen biztosak az egykori kapus ártatlanságában. Petry személyes bosszút sejt az ügy mögött.


Mészöly Kálmán, a magyar csapat akkori szövetségi kapitánya nem tud napirendre térni a történtek felett. A szakember mindent el tud képzelni, csak azt nem, hogy egykori kapusa csalt volna azon a szeptemberi estén.

„Elég régi bicikli vagyok, higgye el, sokat láttam már. Azt viszont maximálisan visszautasítom, hogy Petry Zsolt bundázott volna! - kezdte megkeresésünkre a Szőke Szikla. - Gyerekkorától kezdve ismerem, a fiammal együtt játszottak, de egyébként sem vettem észre semmi gyanúsat az isztambuli összecsapás előtt. Kettő-nullra kikaptunk, a második gól ráadásul elég buta gól volt. Zsolt az egész selejtező-sorozatban remekelt, mindig a mezőny legjobbja volt, sokat köszönhettünk neki. Váratlanul ért a hír, nem is értem. Miért most, tizenöt év után? Ha Zsolt nem pereli be ezt a palit százezer dollárra, akkor hibát követ el. Még egyszer mondom, el nem tudom képzelni, hogy csalt volna, botrányos ez az egész!”

Mészöly Kálmán haragra gerjedt  

Édesapjával teljesen egyetért Mészöly Géza is, aki azon az ominózus találkozón egy csapatban szerepelt Petryvel.

„Ami a legfontosabb: én nem ilyen srácnak ismertem meg Zsoltot! Együtt nőttünk fel, sokszor voltunk szobatársak, a szüleit is ismerem, ő nem rossz srác. Emlékszem, sokszor találkoztam Hakan Sükürrel, előttem van a második gólja is. Hihetetlen volt, tizenhat méterre a kaputól rápattant a labda a tarkójára, onnan meg a kapunkba. Zsolt semmiről sem tehetett, mi semmi gyanúsat nem vettünk észre. Teljes mellszélességgel kiállunk mellette!”

Petry Zsolt több fórumon tagadta az ellene felhozott bundavádakat, a magyar válogatott és a Hoffenheim kapusedzője személyes bosszút emleget. Anno a török Genclerbirligiben szerepelt a futballista, ám mivel nem fizették időben a járandóságát, feljelentette a FIFA-nál a klubot. Akkor megfenyegették, azt mondták neki, hogy baja eshet a családjának, és bundagyanúba is belekeverik. A kapus úgy véli, azért jött most elő az ügy, mert akkor nem vonta vissza a feljelentést. Petry hangsúlyozza ártatlanságát, s hozzátette, ha lenne valami bizonyíték a törökök kezében, már régen előálltak volna vele. 

1995-ben a törökök az utolsó kör előtt a csoport második helyén álltak, két ponttal a svédek előtt. Nekünk már semmi tétje nem volt annak a meccsnek, az ellenfélnek viszont nyernie kellett a biztos Eb-szereplésért.  

AZ 1995-ÖS EB-SELEJTEZŐ JEGYZŐKÖNYVE:
TÖRÖKORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–0 (2–0)
1995. 09. 06., Isztambul, Inönü-stadion, 50 000 néző

TÖRÖKORSZÁG: Rüstü Recber – Osman Özköylü, Ogün Temizkanoglu, Alpay Özalan, Recep Cetin, Tugay Kerimoglu, Abdullah Ercan, Oguz Cetin, Sergen Yalcın (Tolunay Kafkas, 46.), Hakan Sükür, Hami Mandirali (Bülent Korkmaz, 90.). Szövetségi kapitány: Fatih Terim
MAGYARORSZÁG: Petry Zsolt – Telek András, Mészöly Géza, Nagy Norbert (Klausz László, 46.), Farkasházy László, Lipcsei Péter, Kozma István, Halmai Gábor, Illés Béla (Sallói István, 46.), Arany László, Kiprich József. Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán
Gólszerző: Hakan Sükür (9., 31.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu