Menesztették Stuttgartból Armin Veh-t

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 23. 11:47
Eddig tartott a türelem Armin Veh iránt, a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 11. helyén álló VfB Stuttgart ugyanis menesztette edzőjét. Veh a második szakember, akit ebben a szezonban felállítottak egy élvonalbeli csapat kispadjáról, a mönchengladbachi Jos Luhukay jutott hasonló sorsra.


A VfB Stuttgart labdarúgócsapata 2007-ben nagy meglepetésre megszerezte az első helyet a Bundesligában, és akkor olyan hangokat lehetett hallani, miszerint ez egy kifutott eredmény volt, a duplázásra semmi esélyük.

Nos, ezek a feltevések végül beigazolódtak, a Stuttgart egy évvel később még a dobogóról is lemaradt, a hatodik helyen végzett, míg 2008 őszén már végleg a középcsapatok közé süllyedt.

Armin Veh vezetőedző mellett sokáig kitartottak a vezetők, ám – mint kiderült – az ő türelmük is véges: a 14. forduló után felbontották az edző szerződését.

A svábok ráadásul rossz szériában is vannak, szombaton Wolfsburgban szenvedtek súlyos, 4-1-es vereséget, ezzel pedig egy ötmeccses nyeretlenségi sorozatot produkáltak.

Veh még 2006 tavaszán váltotta a kispadon Giovanni Trapattonit, és ő a második szakember az idei bajnokságban, akinek megköszönték a munkáját idő előtt: korábban, az ötödik fordulóban Jos Luhukayt állították fel a mönchengladbachi kispadról.

A csapat vasárnapi edzését már az egykori Európa-bajnok védő, Markus Babbel tartotta, aki Rainer Widmayerrel karöltve irányítja a következőkben a csapatot. 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu