Mellőzött portugál sztár a Videotonnál

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 30. 10:40
Igazi nagy fogás akadt a Videoton hálójába, hiszen azok után, hogy a klub hétfőn facebook-oldalán bejelentette, hamarosan aláír Marco Caneira, kedden hivatalos honlapján közölte, kétéves szerződést kötött a korábbi 25-szörös portugál válogatottal. Tudni kell viszont a hátvédről, hogy tavaly a keretbe sem fért be a Sportingnál.


Caneira kedden már Felcsúton együtt edz új társaival, célja pedig az, hogy minél hamarabb elérje azt a formát, amellyel debütálhat az NB I-ben. Nagy motiváció számára, hogy egy bajnoki címre esélyes csapat tagja lehet.

A 32 esztendős elsősorban középhátvédként, de a védelem két oldalán is bevethető futballista a Sporting Lisszabon neveltje, szerepelt hazája korosztályos válogatottjaiban, mielőtt bemutatkozott a felnőttek között is.

A 2002-es világbajnokságon még csak kerettag volt, ám a 2006-os németországi tornán pályára is lépett, mégpedig a Mexikó ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen. A nemzeti csapat mezét utoljára 2008-ban húzta magára, összesen 25 válogatott meccsen szerepelt.

Klubszinten 2000-ben az Interhez került, majd kölcsönben a Regginához. A Sportingban, a Benficában, a Bordeaux-ban és a Valenciában is megfordult, 128-szor lépett pályára a portugál, 65-ször a francia, 46-szor a spanyol, 22-szer pedig az olasz élvonalban.

Utolsó klubja a Sporting volt, ahova 2008-ban került, 32 hivatalos mérkőzésen szerepelt, ám nagy-nagy figyelmeztető jel, hogy a 2010/11-es szezonban négyéves szerződése ellenére nem volt kerettag, sőt mezt sem kapott. A lisszaboniakat júniusban hagyta el.


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu