Megérdemelt ceglédi siker az MTK ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 2. 15:04
Küzdelmes mérkőzést és egy tizenegyesgólt hozott a Cegléd vendégjátéka Budafokon,az MTK második csapata ellen. A több helyzetet kidolgozó, a labdát többet birtokló vendégcsapat megérdemelten vitte el a három pontot.


LABDARÚGÓ NB II KELETI CSOPORT, 13. FORDULÓ:
MTK 2 - RESTART CEGLÉDI VSE 0-1 (0-0)
Promontor u. 250 néző. V: Gyarmati II. (dr. Hegyi, Kormányos)
MTK 2: Horváth A. - Vági, Szekeres, Kornis, Présinger - Gál, Busai (Hajdu) - Kákonyi (Ponczók 80.), Kis R., Szabó L. - Eppel (Tischler 61.). Edző: Simon Antal.
CEGLÉD: Sánta - Miklósvári, Buzás, Villányi, Kenderes - Barna (Ramos 78.), Fehér - Horváth D. (Leskó, 91.), Szabó Z., Selei - Medgyesi (Lendvai, 89.). Edző: Soós Imre.
Gólszerző: Medgyesi (76. - 11-esből)
Sárga lap: Barna (7.), Busai (32.), Buzás (52.), Kákonyi (75.)

 

 

Pikáns rangadóra készült a novemberi tavaszban a két csapat. A 6. helyen álló fővárosi fiatalok szakvezetője, Simon Antal az előző szezonban még a jelenleg 4. pozícióban tanyázó ceglédi csapatnál dolgozott. Mint mondta, azóta jelentősen átalakult volt együttese, amely néhány élvonalbeli múlttal rendelkező labdarúgóval erősödött.


A Cegléd egy ziccer formájában már a 3. percben éreztette az MTK-val: három pontért jött Budafokra. Szabó Z. remek kiugratásával Medgyesi ugrott ki, ám nem csak Horváth kapus, a kapu mellett is elpörgette a labdát.


Néhány szikrázó párharc utalt a meccs rangadó jellegére, ám a gyors ceglédi helyzet után a játék a két tizenhatos között folyt - és szép lassan ellaposodott. A hazaiak vezettek egy-két ígéretes akciót, ám ezekből a csapatjáték helyett mindenáron egyénileg próbálkozó Eppel önző játéka miatt nem lett helyzet.

 

A másik oldalon Szabó Z. és Medgyesi keverte meg időnként az MTK védelmét, de nagyobb helyzetük a vendégeknek sem volt. Ahogy ceglédi ziccerrel kezdődött, azzal is zárult az első félidő. A 45. percben Szabó Z. bal oldali beadása teljesen üresen találta a hazai kapu előterében Horváth Dávidot, akinek 4 méterről élesen a földre fejelt labdáját bravúros reflexmozdulattal ütötte ki Horváth András.


Küzdelmes, de sok hibával tarkított játékkal kezdődött a második félidő, majd tíz perc elteltével fölénybe kerültek a vendégek. Szünet utáni első veszélyes helyzetük a 62. percben adódott, amikor Horváth D. átlövéssel próbálkozott, 22 méteres, lefelé csapódó labdája centikkel a léc fölött hagyta el a játékteret.

 

Az MTK játékosai némi meglepetésre nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy a ceglédiek már saját térfelükön megtámadták őket. A félidő közepétől fokozta a nyomást a vendégcsapat, ám az utolsó passzok nem sikerültek, ezzel szemben a hazaiak egyértelműen kontrákra rendezkedtek be. A vendégek fölénye a 75. percben érett góllá, amikor Seleit Kákonyi lökte fel a büntetőterületen belül. A játékvezető tizenegyest ítélt, amelyből Medgyesi a jó irányba vetődő Horváth mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát.


Váltott, próbált támadni az MTK, de a vendégek előtt adódtak újabb helyzetek. Egy gyors ellencsapás végén a balösszekötő helyén kilépő Medgyesi 10 métrerről a felső lécre lőtt, majd Horváth kapusnak volt szüksége újabb bravúrra. A hajrában Ponczok 14 méteres lövését védte szép vetődés után Sánta.

 

A több helyzetet kidolgozó Cegléd megéremelten nyert. 

 

EDZŐSZEMMEL:
Simon Antal: - Döntetlen szagú mérkőzésen a játékvezető a büntető megadásával belenyúlt a játékba. A Ceglédnek volt több, és nagyobb helyzete, de ettől még a bíró döntő hibát követett el.
Soós Imre: - Újra buszra szálltunk! Egy nagyon jó csapat otthonában tudtuk megtartani nyolc hete tartó veretlenségi sorozatunkat.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu