„Meg akarták gyilkolni a kapusunkat!”

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 15. 13:05
„Meg akarták gyilkolni a kapusunkat! Meg is tették volna, ha nem védjük meg Vladimir Sztojkovicsot. Örülök annak, hogy ismét olyan országban vagyok, ahol biztonságban érezhetem magam” – jelentette ki Andjelko Djuricics, miután visszatért Porutáliába, az Uniao Leiriához.


Fotó: Reuters

 

Emlékezetes, kedden pokoli órákat élt át Genovában a szerb labdarúgó-válogatott. A Crvena zvezda huligánjai többször megtámadták az együttest, életveszélyesen megfenyegették korábbi kapusukat, az immár a Partizan Beogradban szereplő Vladimir Sztojkovicsot.


„Vannak egészen őrült szerbek is…Sajnos az ilyen események megszokottnak számítanak a hazámban. A huliganizmus hatalmas problémát jelent Szerbiában” – tette hozzá Djuricsics.


A szerb vandálok teljesen átrendezték Genovát, majd a stadion vendégszektorát, s mivel fáklyákat és minden kezükbe kerülő tárgyat a pályára hajítottak, előbb háromnegyed órás késéssel kezdődött el a mérkőzés, majd a játékvezető beszüntette a játékot.

„A huligánok tüzet csináltak a szállodánk bejáratánál, majd kövekkel dobálták meg a csapatbuszt. Utána fel is jöttek a járműre, Sztojkovicsot kereszték, hogy megtámadják…Meg akarták gyilkolni őt, sikerrel jártak volna, ha nem védjük meg! De nem csak Sztojkovics miatt balhéztak. A botrányokkal akarnak tiltakozni az ellen, hogy Szerbia be akar lépni az Európai Unióba. Néhány szélsőséges jobboldali nacionalista ezt akarja megakadályozni. Ezek az őrültek azért élnek, hogy megtámadjanak másokat és embereket öljenek…”

Az olasz és a szerb hatóságok eddig közel negyven személyt vettek őrizetbe a keddi események kapcsán. Már letartóztatták a főkolompos Ivan Bogdanovot is, aki egy autóbusz csomagtartójában próbálta átvészelni a hatósági ellenőrzést.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu