McCabe-nek mégis stadiont kell építenie?

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 4. 15:54
Hiába szeretné, Kevin McCabe nem hátrálhat ki korábbi vállalása alól, legalábbis ezt állítja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A társaság arra kötelezné a Fradi-pálya elnevezésű ingatlanok tulajdonosát, a Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.-t, hogy tegyen eleget azoknak a kötelezettségeinek, amelyeket előír számára az állammal kötött megállapodás.


 

„Mint ismeretes, az adásvételi szerződésben [1] a vevő feltétlen kötelezettséget vállalt arra, hogy a szerződés megkötésétől - 2008. április 9-től - számított kettő éven belül, azaz 2010. április 9-ig az ingatlanon található meglévő stadiont legalább 1,2 Mrd. Ft + Áfa beruházási értéken felújítja úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA minimális előírásainak. A vevő az általa vállalt határidőig, 2010. április 9-ig nem teljesítette szerződéses kötelezettségét” - áll az MNV pénteken nyilvánosságra hozott közleményében.

Az MNV Zrt. a szerződés teljesítésére kötelezés céljából a Fővárosi Bíróság részére címzett keresetlevél-tervezetet, a további jogi lépésekről pedig a törvényben előírt 15 napos egyeztetési határidő után dönt.

A megállapodás előírja, hogy Kevin McCabe klubtulajdonos cége a stadion-felújítási kötelezettség biztosítására a bekerülési értéknek megfelelő összegre hitelígérvény bemutatását vállalt. Az eladó ezt megfelelőnek tartotta és visszavonhatatlanul elfogadta.
McCabe 2008 októberében azt mondta, hogy a 2011-2012-es szezonra már új stadionba költözhet a Fradi, a tervek azonban a gazdasági világválság miatt gyorsan megváltoztak. A korábbi vezérigazgató, Gerstl Alexander tavaly augusztusban már azt mondta, az új aréna az engedélyeztetési eljárás hosszúságától függ.

Kevin McCabe idén januárban már akként mentegetőzött, hogy a mostani gazdasági helyzetben nem tud megfelelő hitelekhez jutni, ezért csúszik a beruházás. Az üzletember ekkor már 2014-es céldátumot jelölt meg az új stadionra. Azóta viszont szándéknyilatkozatot írt alá Berki Krisztiánnal, a BK Management Kft. Tulajdonosával labdarúgóklub irányításának átvételéről…

Az MNV Zrt. február 21-én jelentette be, hogy vizsgálja a részvénytársaság korábbi vezetése által a Fradi-pálya eladásáról kötött szerződést, illetve a kontraktus létrejöttének körülményeit.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu