McCabe 20 millió eurót költött a Fradira

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 10. 11:40
Kevin McCabe tulajdonos eddig mintegy 20 millió eurót költött a Ferencvárosi TC-re és esze ágában sincs megválni tulajdonától. A brit üzletember reméli, a futballcsapat a tavaszi szezonban jelentősen előrelép, sok örömöt okoz a szurkolóknak. McCabe arra határozott ígéretet tett, hogy minőségbeli, remélhetőleg pozitív változás áll majd be a szurkolókkal folytatott kommunikációban.


A Fradi első számú vezetője Budapesten tartózkodik, hétfőn este az m1 Este című műsorában vendégeskedett Berki Krisztián klubigazgató táraságában. Téma volt bőven, hiszen viharos hetek állnak (?) a labdarúgócsapat mögött, edzőcsere és szurkolói rendbontás nehezítette a stáb dolgát. McCabe nem tért ki a kényes kérdések elől sem, előljáróban leszögezte, nem kívánja eladni tavaly tavasszal megszerzett tulajdonát.

A Fradinál mostanában éppen a biztonsági kérdések okozzák a legfőbb fejtörést, hiszen az MLSZ három meccsre bezárta a stadiont. Sőt, a kerületi rendőrség csak akkor ad engedélyt nézők beengedésére, ha tavaszig kiépül a megfelelő biztonsági rendszer.

„Nem, egyáltalán nem fordult meg a fejemben (a klub eladása – a szerk.)! – jelentette ki Kevin McCabe. - Úgy gondolom, ha valaki futballklubokkal foglalkozik, akkor nagyon gyakran vannak ellentmondások az elején. Mind a játékosok kapcsán, mind a szurkolók kapcsán. A futball mindenképpen olyan, mint a hullámvasút, lehet jól játszani, lehet rosszul játszani. Vannak olyan időszakok, amikor rosszul játszik az ember és nyer és van, amikor jól játszik, mégis veszít.”

Az üzletember hosszú pályázati procedúra után vásárolta meg a Ferencvárost, tavaly nagy sikereket és új stadiont is ígért a szurkolóknak. McCabe állította, rövid időn belül ismét Bajnokok Ligája-szereplő lesz a csapat, amely már egy tökéletes európai létesítményben szerepel majd. A drukkerek lelkesedése nem ismert határokat, mára azonban rengeteg a kritikai felhang, sokan azt gondolják, a cégcsoport minimális összeget fordít az együttesre, amelyet nem is igazán erősített meg az NB I-re.


„Mióta átvettük a Ferencváros tulajdonjogát, tizennyolc hónap alatt nagyon sokat értünk el. Elismeri mindenki, megroggyant klubot örököltünk. Nagyon sok energiát, pénzt tettünk bele, hogy a múltból újjáépítsük – jegyezte meg a klubtulajdonos, aki ezután konkrét választ adott arra, mennyit is költött eddig a projektre. – Összességében mintegy húsz millió eurót! Már eddig is nagyon sokat tettünk azért, hogy megszabaduljunk a múltbéli problémáktól. Mindenképpen át kell szerveződnünk, hogy megpróbáljuk ismét magasba emelni a Fradit. Amikor az ember újjáépít, építkezik, akkor az nem megy egyik-napról a másikra. Időről-időre, ha újabb akadályokat látunk, azokon túl kell jutnunk. Ez az, amit most teszünk."

Berki Krisztián úgy véli, sem a csapat szereplése, sem a többi „ügy” nem lehet kínos.

„Meg kell érteniük a szurkolóknak, a Fradi-szimpatizánsoknak, hogy a tulajdonos és a menedzsment azon dolgozik, hogy a klubot ismét felemelje. Sokkal nagyobb bizalom kell a menedzsment iránt. Nagyon lassú lépésekkel, de folyamatos lépésekkel bizonyítjuk, hogy a Fradi újra igazán jó és magas szintű csapat lesz” – magyarázta a klubigazgató.

Ezután Kevin McCabe ismét kitért a drukkerek kérdésére, elismerően beszélt a sportág fanatikus rajongóiról. A Fradinál különösen hangsúlyos ez a kérdés, hiszen évtizedek óta roppant lelkes és szókimondó az „Ezerfejű Cézár”.

„A szurkolóknak mindig van beleszólásuk minden futballklub életébe, ezért is a legnépszerűbb sportág a világon. A Fradi természetesen nagyon nagy szurkolótáborral rendelkezik százvalahány éve. A múlt szombati események nagy aggodalomra adnak okot, hiszen a szurkolók rossz okból befolyásolták negatívan a játékot. Azért kell dolgoznunk, hogy ez ne ismétlődjön meg. De azt is látnunk kell, változások kellenek esetleg abban is, hogy másképp kommunikáljunk, jobban kommunikáljunk a szurkolóinkkal. Érezzék, lássák és értékeljék, amit eddig tettünk és teszünk annak érdekében, hogy sikert érjünk el. Hiszen a futballklubok természetesen közösségekre épülnek és nem egyénekre." – szögezte le a tulajdonos.

Kevin McCabe optimista, úgy véli, tavasszal jelentősen előreléphet a Fradi a 11. helyről. Sokan úgy vélik, Craig Short vezetőedző csak az év végéig marad a kispadon, de a tulajdonos egyelőre nem árulta el terveit.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu