Másfél évig nem igazolhat a Chelsea!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 3. 15:39
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség másfél évre eltiltotta az átigazolásoktól a Chelsea-t, mert a hatályos szabályokat megkerülve környékezte meg az RC Lens egyik játékosát. Ez azt jelenti, hogy a londoni klub legközelebb 2011. január 1-jétől szerződtethet új futballistát. Az ügyben érintett játékos, Gael Kakuta 780 ezer eurós büntetést és négy hónapra szóló eltiltást is kapott.


A FIFA határozata szerint a Chelsea súlyos vétséget követett el, amikor két évvel ezelőtt franciaországi szerződésének egyoldalú felbontására ösztökélte az 1991. június 21-én született szélsőt. Annak eredményeként került Londonba a fiatalember, míg a Lens feljelentette Roman Abramovics klubját a FIFA-nál.

A nemzetközi szövetség Vitarendezési Bizottsága a következő két átigazolási időszaktól eltiltotta a Kékeket, valamint 130 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta.

A négy hónapos eltiltás mellett a játékos 780 ezer eurós büntetést kapott.

Gael Kakuta a Chelsea ifjúsági csapatának egyik kulcsembere, tavaly a szezon legjobb akadémiai labdarúgójának választották. A 2007-2008-as idényben 20 találkozón 12 gólt szerzett. A francia U17-es válogatottban 5/1 a mérlege.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu