Már nem olyan magabiztos a Levszki-edző

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 24. 18:43
„Fel a fejjel, még semmi sem veszett el!” Ilyen és ehhez hasonló csatakiáltásokkal igyekszik a Levszki Szófia vezetősége a szurkolókat és magukat a játékosokat doppingolni. A bolgárok múlt szerdán odahaza kaptak ki 2-1-re a Debrecentől a labdarúgó Bajnokok Ligája rájátszásának első találkozóján: a kezdeti sokk után éledeznek a rivális reményei, csodára és továbbjutásra készül az ellenfél a kedden 20.45-kor kezdődő visszavágón. A klubvezetéssel ellentétben a vezetőedző Ratko Dosztanics már közel sem tartja biztosnak a bolgár bajnok főtáblára kerülését, személyes élményei alapján állítja, semmi oka arra, hogy lebecsülje a Lokit.


Bodnár László hihetetlen bombagólja és Czvitkovics Péter könnyed bokamozdulata egy országot taszított letargiába. Bulgária legnépszerűbb és kimondva is a BL-főtáblára készülő futballcsapata múlt szerdán váratlan vereséget szenvedett.

Aki a klubhoz így vagy úgy kötődik, egy emberként kapott a fejéhez. Todor Batkov tulajdonos a vasárnapi átmozgató edzésen látogatta meg labdarúgóit, ezt követően pedig kiselőadást tartott.

„Gyerekek, fel a fejjel! Semmi nem veszett el, hiszen tovább lehet jutni! Csak nyugodjatok meg! - buzdított az elnök, aki őszintén feltárta a vereség okait is. - Az az igazság, hogy szerdán a védelmünk rettentően rosszul teljesített, emiatt kaptunk ki. Ezúton szeretnék a szurkolóktól is elnézést kérni, de kérem őket, ne adják fel a reményt. Rossz volt nézni a Debrecen elleni meccset, amelyen rengeteg taktikai fegyelmezetlenséget követtünk el.”

A klub hivatalos közleményben is a drukkerek bocsánatáért esedezett. Eszerint: „A Levszkinek van a világ legfantasztikusabb szurkolótábora! Köszönet ezért a nagyszerű biztatásért! Kérünk mindenkit, hogy a Debrecen elleni vereség ellenére a visszavágón is álljon az együttes mellé. ha így lesz, a Levszki csodát tesz és felkerül a Bajnokok Ligája főtáblájára!”

Nos, reméljük ehhez azért a Lokinak is lesz egy-két, de inkább több szava. Aki netán mégis a bolgároknak szurkolna rossz hír, hogy a csapat 13-szoros válogatott jobbhátvédje, Zsivko Milanov sérülés miatt biztosan nem játszik majd a Puskás Ferenc Stadionban.

Nem úgy Juszef Rabeh, akit az egyesület ittas vezetés miatt tett átadólistára, most mégis itt van Ratko Dosztanics keretében.

Alig több mint huszonnégy órával a kezdő sípszó előtt került sor a Levszki Szófia sajtótájékoztatójára, amelyen a feszülnek tűnő vezetőedző és rutinos játékosa, Hriszto Jovov nézett farkasszemet az újságírókkal. Mindketten igyekeztek magabiztosságot sugallni, de látszott, még mindig bántja őket a szófiai 2-1-es vereség.

„Mindent megteszünk a klubért és a szurkolókért, jobban szeretnénk játszani, mint az első mérkőzésen. Huszonegy játékossal érkeztünk, de csak olyan futballistát küldök a pályára, aki képes lesz a megfelelő harcra – kezdte mondandóját Ratko Dosztanics.

A Levszki tavaly sem került a Bajnokok Ligája főtáblájára, akkor a fehérorosz BATE Boriszov fricskázta meg. Idén a magyar bajnok Debrecen ütheti el a sikertől a bolgár együttest, amelynek szakmai főnöke érezhető tisztelettel beszélt Herczeg András fiairól.

„Nem tippelek a keddi eredményre, mert komoly edzőnek tartom magam. A Debrecen jól játszott Szófiában, nem is becsülhetjük le. Azt azért remélem, még egyszer nem játszunk olyan rosszul, mint az első találkozón – jelentette ki a Levszki-tréner. – Már a hazai mérkőzés előtt is alaposan feltérképeztük ellenfelüket, ismertük a játékát, de nem tudtunk mit kezdeni vele”.

Ratko Dosztanics azért igyekezett megnyugtatni a bolgár zsurnalisztákat, állította, kedden is a „szokásos” elvárásokkal küldi pályára labdarúgóit.

„A Levszki mindig győzni akar! Meg kell mutatnunk az igazi arcunkat. Számos tapasztalt játékosom van, mindannyian jól tudják, mire lesz szükség. Jó teljesítményre lesz szükség, a szurkolók felé is bizonyítanunk kell! – zárta mondandóját Dosztanics.

A 31 éves szélső, a nyolcszoros válogatott Hriszto Jovov szűkszavú volt, de azért igyekezett optimistának látszani. Állítja, már elmúlt az első összecsapást követő öltözői letargia, a szófiaiak már kielemezték a tapasztalatokat, tudják, hol rontották el.

„Az első találkozón rossz eredményt értünk el, csodát most se várjanak tőlünk. De mi is nyerhetünk idegenben, mint a múlt héten a Debrecen” – jelentette ki Jovov.

A bolgár mester a következő 21 játékosokkal érkezett meg hétfő délelőtt:
1. Georgi Petkov 2. Viktor Genev 5. Juszef Rabeh 6. Rasid Tiberkanin 7. Enio Krasztovcsev 8. Georgi Szarmov 10. Hriszto Jovov 11. Elin Topuzakov 14. Veszelin Minev 15. Sakib Benzukan 17. Deniran Ortega 20. Zoazinho 21. Zé Soares 22. Darko Taszevszki 24. Nikolai Dimitrov 25. Lucio Wagner 27. Cedric Bardon 3. Lacsezar Baltanov 55. Jordan Miliev 99. Georgi Hrisztov 31. Cvetan Dimitrov

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu