Mancini: A City bárkit képes legyőzni

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 24. 10:00
A klub számára kulcsfontosságú győzelmet aratott hétfőn a Manchester City, hiszen a Liverpool elleni mérkőzés (3-0) volt az első, amelyet a helyszínen tekintett meg az együttes dúsgazdag arab tulajdonosa, Manszur sejk. A Kékek boldogságban úszó vezetőedzője, Roberto Mancini a duplázó Carlos Tévezt éltette, kitért a kapuskérdésre és leszögezte, bárkit képesek legyőzni.


„Egy valóban fantasztikus estén van túl a Manchester City – lelkendezett a mérkőzést követően a Sky Sports stúdiójában az olasz szakember. – Boldog vagyok, bíztam benne, hogy jól játszunk, mert Manszur sejk először tekintette meg élőben a csapat találkozóját.

Az együttesben először kezdett a friss szerzemény, James Milner, aki hamar letette a névjegyét, az ő kiugratásából szereztek vezetést a gyárvárosiak Gareth Barry révén. A második féliőben Carlos Tévez duplázott, bebiztosítva a magabiztos győzelmet.

„Egyetlen csatárral játszottunk, mégis három gólt lőttünk, amely a csapat felfogásának köszönhető, ha így tudunk a későbbiekben is teljesíteni, bárkit képesek vagyunk legyőzni" – tette hozzá Mancini.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szuper City: esélye sem volt a Poolnak!
VIDEÓK! Tankönyvbe illő győzelmet aratott a Manchester City a Liverpool ellen a Premier League második fordulójában. A Chelsea vagy az MU is megirigyelhetné ezt a sikert. Barry korai találatával és Tévez duplájával intézte el a...
Tovább a teljes cikkhez »

Az első fordulóhoz hasonlóan a kapuban ismét Joe Hart védett, aki két kulcsfontosságú hárítással bizonytalanította el a Liverpool támadósorát. A menedzser a kapuskérdésről a következőket mondta:

„Nincs könnyű dolgom, de még mindig jobb a mostani helyzet, mert legalább jó játékosok közül válogathatok. Három naponta pályára lépünk, így szükségem van a keret minden egyes futballistájára, főleg most, mert négy-öt sérült hiányával kell megbirkóznom."

A biztató eredmény ellenére Mancini nem szeretne elszállni és figyelmeztetett, összeszokásra van szükségük: „A legfontosabb, hogy meccsről meccsre javuljon teljesítményünk, hiszen nem egyszerű összekovácsolni egy ilyen keretet."

A Manchester City legközelebb csütörtökön 20:45-kor lép pályára, amikor az idegenbeli 1-0-s győzelmet követően hazai pályán fogadja a Temesvárt az Európa-liga selejtezőjében.

ROY HODGSON, A LIVERPOOL MENEDZSERÉNEK ÉRTÉKELÉSE:
„Nem számít, hogy mennyire súlyos a végeredmény, a 3-0 az 3-0. Nem hiszem, hogy annyira leiskoláztak volna minket, mint a háromgólos különbség sejteti. Nem volt szerencsénk, amikor Hart két óriási védést mutatott be, pedig akár egyenlíthettünk volna. A bekapott góloknál nagyokat hibáztunk hátul, ám összességében jól futballoztunk, mégha  a Manchester City hatékonyan és keményen támadva uralta is a találkozót.
EMLÉKEZTETŐ, PREMIER LEAGUE, 2. FORDULÓ
MANCHESTER CITY-LIVERPOOL 3-0 (1-0)
City of Manchester, 47087 néző, vezette: Phil Dowd.
MANCHESTER CITY: Hart - Richards, K. Touré, Kompany, Lescott - De Jong, Y. Touré (Zabaleta, 84.), Barry, Milner - A. Johnson, Tévez (Jo, 84.). Menedzser: Roberto Mancini. Cserepad: Given, Zabaleta, Wright-Phillips, Adebayor, Silva, Vieira, Jo.
LIVERPOOL: Reina - G. Johnson, Skrtel, Carragher, Agger - Jovanovics (Pacheco, 84.), Gerrard, Lucas, Kuyt - Torres (Babel, 78.), Ngog. Menedzser: Roy Hodgson. Cserepad: Jones, Aurelio, Pacheco, Kirjakosz, Maxi, Babel, Poulsen.
Gólszerző: Barry (13.), Tévez (53., 67. - 11-esből)
Sárga lap: Richards (58.), ill. Skrtel (3.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu