Man City: ajtót mutattak Adebayornak

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 28. 10:01
Egy idény után máris megválna a Manchester City Emmanuel Adebayortól. No, meg három másik meghatározó játékosától. A cél: ütőképes ajánlatot tenni Fernando Torresért. Az égszínkékek menedzsere, Roberto Mancini ugyanis mindenképpen meg akarja szerezni a spanyol támadót, és megnyerni segítségével a bajnoki trófeát a következő szezonban. Kérdés, tudják-e majd pótolni az Wayne Bridge-t vagy éppen Stephen Irelandet...


A Sun értesülései szerint Roberto Mancini a 2010-2011-es idényben már nem elégszik meg a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolásával (erre most is megvan az esélyük). Bajnok akar lenni, márpedig ehhez a jelenleginél is erősebb keret szükségeltetik. Ha pedig valahol, van pénz, az a Manchester City.

Más kérdés, hogy éppen az arab tulajdonosok tömérdek pénze miatt meglepő, hogy az esetleges erősítésekért cserébe miért kell eladni a csapat legjobbjait? A brit bulvárlap úgy tudja, Mancini kész megválni Adebayortól, Bridge-től, a saját nevelésű Stephen Irelandtől és Shaun-Wright-Phillipstől is. 

Az togói csatár tavaly érkezett az Arsenaltól 25 millió fontért, azóta 28 mérkőzésen 13 gólt szerzett. Nehezen kezelhető, ám fantasztikus képességű játékosról van szó. Még akkor is, ha Fernando Torres talán még nála is egy magasabb szinten van. 

SWP, ahogy az angol média Wright-Phillipset hívja, 2008-ban tért vissza a csapathoz a Chelsea-től 8,5 millió fontért. Wayne Bridge szintén a Kékektől érkezett tavaly januárban tízmillióért. Stephen Ireland eladása még az előbbieknél is nagyobb meglepetés lenne. A középpályás 15 éves kora óta szolgálja az égszínkékeket, a csapat egyik emblematikus figurájává válhatna az évek során.

Nos, Mancini négyük eladásából finanszírozná az előbb említett Torres megszerzését, akit a szakértők közel 50 millió fontra taksálnak. Márpedig, ha a Liverpool, nem tudja kiharcolni a BL-indulást, a spanyol támadó könnyen lehet, hogy búcsút int az Anfield Roadnak. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu