„Mahacskala normális hely, szép jövővel”

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 12. 17:56
„Aki háborús övezetnek képzeli Dagesztánt, az nagyot téved. Normális emberek élik a normális életüket Mahacskalában” – nyilatkozta a SportHirado.hu-nak az immár Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Anzsi Mahacskala általános igazgatója. German Csisztyakov leszögezte, BL-csapatot építenek a klubnál, és rövidesen a moszkvai nagyokat, illetve a szentpétervári Zenitet is lepipálják.


 

A Dagesztáni Köztársaságot aligha sorolhatjuk a világ legbiztonságosabb helyei közé, és elsőre furcsa egybeesésnek tűnhet, hogy a klub csupán a hazai mérkőzéseire utazik „haza” Moszkvából. Az Anzsi általános igazgatója szerint tévúton jár, aki ezen a nyomon indul el.

„Annak, hogy a fővárosban van a bázisunk, és a játékosok ott élnek, egyszerű a magyarázata: Mahacskalában nincs meg a megfelelő infrastruktúra. Három éven belül azonban elkészül az új, ötvenezres stadion, de felhúzunk egy minden igényt kielégítő edzőközpontot is” – kezdte honlapunknak tett interjújában German Csisztyakov egy elegáns budapesti szállodában.

fc-anji.ru
  Fotó: fc-anji.ru

„Mindenféle hencegés nélkül mondhatom, fényes jövő áll a klub előtt, a mostani második helyünk azért már jelent valamit. De nincs megállás, a Bajnokok Ligáját céloztuk meg, és nemcsak a csoportkört – annál tovább szeretnénk jutni. Az építkezés minden értelemben gőzerővel zajlik, az egyik építőkocka Dzsudzsák Balázs. A legutóbbi edzésünkön háromezren voltak kint, az európai élklubok jelentős része is irigyelheti.”

A piszkos anyagiakról morzsákat sem hintett el az igazgató, noha emlékeztettük rá: Cristiano Ronaldo 2009-es klubváltásánál pontosan lehetett tudni, a Real Madrid 80 millió fontot fizetett a Manchester Unitednek, ott valamiért nem tartottak a nyilvánosságtól. Vagy Oroszország mégis csak más világ?

„Nem, az országunkat, de Dagesztánt is, nyugodtan mérhetjük európai mércével. Normális emberek élik ott a normális hétköznapjaikat, és Dzsudzsák sem lakik majd kacsalábon forgó palotában, de eurómilliót érő autót sem tolunk alá, noha anyagilag maximálisan megbecsüljük.”

Dzsudzsák Balázs sajtótájékoztatóján elárulta, a Roberto Carlost már korábban szerződtető Anzsi több nagy sztár igazolásáról is tárgyal, de az igazgató nevekről nem akart beszélni, diszkrécióra hivatkozva.

A legfrissebb üzletről annyit „kihúztunk” belőle, hogy nagyjából egy hónap alatt jutottak el a megkereséstől a végkifejletig, és a PSV-vel, valamint a játékossal is viszonylag gyorsan sikerült megállapodniuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Dzsudzsák: Megérdemlem a pénzem – videó
Dzsudzsák Balázs szerint semmi szégyellnivalója nincs amiatt, hogy elfogadta az Anzsi Mahacskala ajánlatát, és büszkeséggel tölti el, hogy több mint tízmillió eurót fizettek érte a PSV-nek. A szélső sok hozzáértő tanácsát...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Boldog vagyok, az Anzsi előrelépés!"
Dzsudzsák Balázs sajtótájékoztatón jelentette be, hogy vasárnap négyéves szerződést írt alá a Roberto Carlost is foglalkoztató Anzsi Mahacskalával. A szélső újfent kifakadt az őt ért kritikák miatt, és úgy véli: pályafutása...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu