Magyarok a Stamfordon, Marseille-Arsenal

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 18. 19:56
Szerdán este a labdarúgó Bajnokok Ligája E-, illetve F-csoportja is elérkezik a 3. fordulóhoz. Előbbiben a Genk Köteles Lászlóval a kapujában és Tőzsér Dániellel a középpályáján a Chelsea vendége lesz, utóbbiban az Arsenal Marseille-be utazik. A német bajnok Dortmund Athénban tarthatja életben továbbjutási esélyeit, míg a Leverkusen a Valenciát fogadja 20.45-től.


CHELSEA-GENK
Nehéz idő járnak mostanság a Genkre, a belgák legutóbbi három meccsüket elveszítették, a másik oldal viszont az Everton elleni PL-győzelemmel hangoltak a csoporttalálkozóra, az angolok szeretnék megőrizni vezető pozíciójukat az E jelű négyesben.
A hazaiaknál Raúl Meireles John Obi Mikelt, a szombti bajnokin térdsérülést szenvedett Ramirest Florent Malouda, Braniszlav Ivanovicsot pedig a fáradtságait kipihent David Luíz helyettesítheti. 
A Chelsea első sorában ott lehet a bajnokságban három  Premier League-mérkőzésről eltiltott, ám ebből már kettőt letöltött Fernando Torres. A belgáknál Köteles László kezd a kapuban, középen Tőzsér Dániel helye megingathatatlan. 
A Genk először játszik a Chelsea ellen, mi több, első alkalommal lép pályára Angliában. André Villas-Boas menedzsernek viszont nem lesz ismeretlen a Genk, tavaly a Portóval összesítésben 7-2-re elkalapálta a belgákat az Európa-ligában.
Kevin De Bruyne valószínűleg szintén kezd a vendégeknél, a középpályást a nyáron éppen a Chelsea nézegette. Az a Chelsea, amely mindhárom hazai meccsét megnyerte belga ellenféllel szemben, sőt, még gólt sem kapott tőlük. 
Az előző körben a Tőzsér Dániel vezette Genk 2-0-s vereséget szenvedett Leverkusenben, míg a Chelsea Valenciában játszott 1-1-es döntetlent.
A Chelsea várható kezdőcsapata: Cech - Bosingwa, David Luíz, Terry, Cole - Malouda, Meireles, Lampard - Sturridge, Torres, Mata.
A csoport másik találkozója: LEVERKUSEN-VALENCIA.
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Chelsea 2 1 1 0 3-1 2 4
2. Leverkusen 2 1 0 1 2-2 0 3
3. Valencia 2 0 2 0 1-1 0 2
4. Genk 2 0 1 1 0-2 -2 1
MARSEILLE-ARSENAL
Kieran Gibbs és Aaron Ramsey majdnem biztosan kihagyja a marseille-i összecsapást, amely cseppet sem ígérkezik könnyűnek, mert bár a bajnokságban gyengébben megy az Olympique-nek, a BL-ben kettőből két nyert meccsnél tartanak a gallok.
Mathieu Valbuena kihagyta a Toulouse elleni 0-0-s hétvégi bajnokit, mellé csatlakozhat Loic Rémy, valamint André Ayew a csatársorban. Lucho Gonzálezt az Arsenal is kipécézte magának a nyáron, most azonban még ellenfélként találkozik vele.
André Santos ugorhat be Gibbs helyett az Arsenalban, egyébként ugyanaz a csapat szállhat harcba a nemzetközi csatamezőn, amely a Sunderlandet verte meg legutóbb 2-1-re a hazai porondon.
Érdekes, de Marseille-Arsenal meccset sem játszottak még a nemzetközi kupákban. A franciák a Real Madrid és a Bayern München mellett a harmadik olyan együttes, amely eddig százszázalékos az idei BL-ben. Mi több, a Lyon és a királyiak mellett ők azok, akik még gólt sem kaptak a sorozatban. 
Az előző fordulóban az Arsenal 2-1-re verte az Emiratesben az Olympiakoszt, a Marseille pedig 3-0-val zavarta haza a Dortmundot.
Az Arsenal várható kezdőcsapata: Szczesny - Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Santos - Arteta, Song, Rosicky - Walcott, Van Persie, Gervinho.
A csoport másik találkozója: OLYMPIAKOSZ-DORTMUND.
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Marseille 2 2 0 0 4:0 4 6
2. Arsenal 2 1 1 0 3:2 1 4
3. Dortmund 2 0 1 1 1:4 -3 1
4. Olympiakosz 2 0 0 2 1:3 -2 0

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egyetlen angolként nyert az Arsenal
Az Arsenal - egyetlen angol csapatként - győzött a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. Oxlade-Chamberlain az Olympiakosz ellen debütált a sorozatban, mindjárt góllal. Santos szintén első találatát szerezte Ágyúsként....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu