Magyar lett a legjobb edző Belgiumban

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 18. 07:59
Bölöni Lászlót választották meg az év legjobb edzőjének Belgiumban. A Standard Liége-t irányító erdélyi magyar származású szakember a korábbi klasszis kapust, a Gentet gardírozó Michel Preud'homme-ot előzte meg a szavazáson. Az év játékosa az Anderlechtet erősítő Mbark Boussafa lett. Az országban profiskodó magyar játékosok közül senki sem került be a legjobbak közé.


Fájdalom, Juhász Rolandot nem választották be Belgium legjobb játékosai közé. Hogy ne maradjon hiányérzet a magyar szurkolók lelkében, az év edzőjének egy magyar szakembert választottak meg.

A bajnoki címe megvédésére hajtó Standard Liége-t irányító Bölöni László ugyanis nagy fölénnyel végzett az első helyen. Maga mögé szorította többek között a Gentet edző Michel Preud'homme-ot, és a nagy rivális Anderlecht vezetedzőjét, Ariel Jacobsot is. 

A játékosoknál viszont már a brüsszeli lila-fehérek játékosa, Mbark Boussafa lett az első. A második helyen Dieumerci Mbokani, a Standard és Bryan Ruiz a Gent futballistája végzett.

Az év legjobb kapusa a Lokeren elefántcsontparti hálóőre, Barry Boubacar Copa lett, míg a játékvezetőknél Jerome Efong Nzolo nyert.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu