Magyar Kupa-döntős a Budapest Honvéd

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 21. 19:45
Hercegfalvi Zoltán a 91. percben egyenlített a Siófok ellen, így a Budapest Honvéd 2-2-re végzett a Balaton-partiakkal szemben a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján. Mivel az első találkozón egy hete 2-1-es budapesti győzelem született, Sisa Tibor legényei játszhatnak majd a kétmeccses fináléban.


LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
BP. HONVÉD - SIÓFOK 2-2 (1-0)
Gólszerző: Szmiljanics (43.), Hercegfalvi (91.), ill. Hegedűs (49.), Ivancsics (74.)
Kiállítva: Nagy L. (83.) - Siófok
Továbbjutott: a Bp. Honvéd 4-3-mal.

Nem játszott jól - sőt...-, ám góljait a lehető legjobbkor szerezte a Budapest Honvéd a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján. Micso Szmiljanics a 43. percben fejelte 6 méterről a kapuba a labdát Hercegfalvi Zoltán szögletét követően, míg a gólpasszadó a 91. percben Abraham bólintása után bombázott 7 méterről a jobb alsó sarokba.

 

A két kispesti találat között azonban annyi minden történt, hogy kis híján meglepetés lett a vége. Az első találkozót saját pályáján elveszítő - s ugye a félidőben is hátrányban lévő - Siófok megtáltosodott, s egyre-másra vezette veszélyes akcióit.

 

Ebből kettőt be is lőttek a vendégek: a 49. percben Hegedűs Gyula egy szintén jobbról érkező szögletet lőtt be 11 méterről, majd a 74. percben a mérkőzés egyik legjobbja, Ivancsics Gellért talált 19 méterről a kapuba.

 

A fordulópont a 83. percben érkezett el, hiszen a csereként beállt Nagy Lajos második sárgáját követően kiszórta Bede Ferenc játékvezető, így a bravúrra vágyó látogatók az összecsapás hajrájára nehéz helyzetbe kerültek.

 

Olyannyira, hogy az ellenfél kiegyenlített. A siófokiak a bekapott gólhatására összerogytak, hosszú másodpercekig a földön ülvebámultak maguk elé.

 

A Honvéd összesítésben 4-3-mal bejutott az MK-döntőjébe, ahol a Győrrel, vagy az MTK-val találkoznak - erre a visszavágóra szerdán 17 órától kerül sor. Ott a győriek állnak jobban, hiszen múlt héten 2-1-re nyertek.

 

A két mérkőzésből álló finálét május 20-án és 27-én rendezik. 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu