Magabiztosan győzte le a Bányász a Győrt

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 18. 16:19
Tovább tart a Tatabánya lendülete, Octavio Zambrano vezetőedző rendkívül fiatal és lelkes csapata meglehetősen könnyedén győzte le hazai pályán 3-0-ra a Győri ETO második gárdáját, így zsinórban nyolcadik mérkőzésén sem talált legyőzőre. A találkozón Béres Ferenc két gólt szerzett, így ő bizonyult az összecsapás legjobbjának.


 

LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT, 11. FORDULÓ:
Tatabánya FC – Győri ETO II 3-0 (1-0)
Tatabánya, 500 néző. Vezette: Király G. (Vígh T., Agócs J.)
TATABÁNYA: Dénes Zs. – Almási, Nagy Cs., Mátyus, Gellér – Kollár, Farkas V., Vass N. (Nagy R., 85. p.)- , Flores, Faragó B. – Béres F. (Dombai V., 83. p.) Vezetőedző: Octavio Zambrano.
GYŐRI ETO II: Molnár P. – Dorogi, Szemerei, Leitold, Vető – Berde (Kiss Sz., 62. p.), Pintér A. - Copa, Klement B., Planéta (Sánta, 62. p.) – Csermelyi. Vezetőedző: Klement István.
Gólszerzők: Flores (25.), Béres (55., 72.)
Sárga lap: Berde (19.), Pintér (28.), Flores (69.)



A tabella alapján szoros küzdelemre számíthattak azok a nézők, akik jegyet váltottak az egyre jobb formában futballozó, nyolcadik helyezett Tatabánya és a kilencedik helyen álló győriek második számú csapatának mérkőzésére. A két együttes igazi formáját a tabella helyett az első félidő mutatta meg. Ez alapján a Bányász lényegesen jobb erőket vonultatott fel: Vass Norbert, Kollár Dániel, Mátyus János és Béres Ferenc lövéseivel már az első húsz percben meggyőzőbbek voltak a vendéglátók.

 

A Bányász a 25. percben Jesus Angel Flores jobb alsó sarokba helyezett ballábas lövésével szerzett vezetést, majd a félidő hátralévő időszakban is a Tatabánya játéka határozta meg a mérkőzés menetét. Flores növelhette volna góljai számát, ám a mexikói a játékrész utolsó tíz percében kétszer is szinte elronthatatlan helyzetekben hibázott.

 

A második félidő ugyanúgy kezdődött, ahogyan az első befejeződött: Flores újabb ziccert harcolt ki, ám a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal sem talált a hálóba. Az 55. percben Kollár Dániel beadása után Béres Ferencnek már sikerült a gólvonal mögé juttatnia a labdát, és ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés. Noha az ETO tíz percre rá végre helyzetet is kidolgozott, a Bányászt már nem lehetett megállítani.

 

A 72. percben a nagy kedvvel játszó csatár, Béres 25 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba, amivel végleg eldöntötte a három pont sorsát. A tatabányai együttes ezen a mérkőzésen is jól, mindenekelőtt eredményesen alkalmazta támadó taktikáját. A kék-fehérek sorozatban nyolcadik alkalommal sem találtak legyőzőre. A csapat az idegenbeli döntetlenek mellett hazai pályán zsinórban harmadszor győzött, mégpedig úgy, hogy ezeken a mérkőzéseken - a Dunaújváros, a Felcsút és a Győr ellen - gólt sem kapott.

 

 

EDZŐSZEMMEL:
Octavio Zambrano: Az eddigi sikereink a játékosaink munkáját dícsérik, ugyanis szó nélkül végrehajtják, amit kérünk. Nagyon fontos, hogy mind támadásban, mind védekezésben csapatként tudunk működni.
Klement István: Mostanában fiataljaink elkövettek néhány gyermeteg hibát, és ez megbosszulta magát. A harmadik meccsünket játszottuk idegenben, bízom benne, hogy ez tavasszal előnyünkre válik majd.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu