Londonból érkezik Victor Valdés utódja?

Létrehozva: 2011. október 3. 12:10
Josep Guardiola már a jövőbe tekint: spanyol lapértesülések szerint az FC Barcelona sikeredzője megtalálta Victor Valdés utódját, aki hamarosan klubot válthat. A katalán Sport úgy tudja, a szakember a Premier League-ből akar kapust igazolni a világ jelenlegi legjobb futballcsapatához.


 

A 29 éves Valdés szerződése 2014-ben jár le mostani klubjánál, vagyis nem kell kapkodni az utódlással. Jelenlegi helyettese, Jose Manuel Pinto azonban már 36 éves, előbb-utóbb kiöregszik az együttesből.

A Barca szakmai stábja úgy gondolja, gyorsan meg kell találni a megbízható új cserekapust, aki hosszabb távon Valdés helyére is léphet. Nem meglepő, Guardiola számos ifjoncot figyel, de tekintetét leginkább a Premier League küszködő sztárcsapatán, az Arsenalon tartja.

A sikeredző régóta figyeli a bámulatos tempóban fejlődő Wojciech Szczesnyt, őt a Barca leendő nagy kapusaként tartja számon. Tavasszal testközelből figyelhette a lengyel játékost a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, tapasztalhatta, a 21 éves fiatalember rendkívül tehetséges, nem ijed meg a nagy feladatoktól és a világsztároktól sem.

Szczesny 2006 óta pallérozódik az Ágyúsoknál, a korosztályos együttesek után immár stabil tagja Arsene Wenger gárdájának. Már nyolcszor védett a lengyel A-válogatottban, a mostani helyzet szerint biztosan ő lesz a kezdőkapus a jövő évi Európa-bajnokságon is.

Josep Guardiola úgy tervezi, hogy a 21 éves játékos először Valdés cseréje lesz, később viszont már a mostani kapus utódjaként számolna vele. Nagy kérdés, mit szól ehhez a projekthez az Arsenal, amely éveken át küzdött azért, hogy elhárítsa a Barca érdeklődését Cesc Fabregas ügyében. A világ- és Európa-bajnok középpályás aztán idén nyáron visszaigazolt a katalán klubhoz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu