Loki: Szurkoljatok, szorítsatok értünk!

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 24. 10:16
Közel másfél évtizede várunk arra, hogy a Ferencváros után ismét magyar csapatnak szurkolhassunk a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. A DVSC-TEVA a rájátszás első meccsén 2-1-re nyert a Levszki Szófia otthonában, így karnyújtásniyra került a főtáblához, a Levszkinek két gólt kellene lőnie a továbbjutáshoz a Puskás Stadionban. Ha bejut a Debrecen, 1,9 milliárd forinttal gazdagodik a klub kasszája. Hétfőn este már a Puskásban edz mindkét csapat.


A Levszki Szófia elleni mérkőzés előtt vasárnap délelőtt tartott utoljára edzést Debrecenben a Loki szakmai stábja. Az Oláh Gábor utcai centerpályán 18 fős kerettel készült Herczeg András klubmenedzser és Zoran Szpisljak edző irányításával, a többieknek Bücs Zsolt pályaedző tartott foglalkozást a dobópályán. Sajnos nem mindenki egészséges, például Rudolf Gergely és Leandro csak könnyített munkát tudott végezni, a Szófiában megsérült Máté Péterre pedig vizsgálatok várnak. Bernáth Csaba ugyan felépült, de még nincs olyan állapotban, hogy holnapután pályára lépjen.

A csapat hétfőn délelőtt 10 órakor indult a fővárosba, és az ötcsillagos Ramada Hotelben száll majd meg. A szakmai stáb 20 órakor tart edzést a Puskás-stadionban, ugyanitt egy órával korábban Herczeg András sajtótájékoztató keretében válaszol majd az újságírók kérdéseire.

Kiss Zoltán két sárga lap miatt ugyan nem játszhat a mérkőzésen, ám mint csapatkapitány, ő is elutazott társaival Budapestre.

Ha a Debrecen kedden feljut a BL főtáblájára, akkor már biztosan 1,9 milliárd forinttal gazdagodik a klub kasszája.

Az európai szövetség (UEFA) által pénteken közzé tett díjszabás szerint a szeptember 15-én rajtoló BL mind a 32 résztvevője ennyit kap, a sikereket külön honorálják, a csoportgyőztesek pedig további 800 ezerre számíthatnak. A BL-döntőért 5,2, a végső diadalért 9 millió euró jár.

RUDOLF GERGELY: EGY ORSZÁG SZORÍT ÉRTÜNK!
"A bajnokságban a szurkolók a saját csapatukat buzdítják, de ha egy ország sikeréről van szó, akkor össze tudnak fogni - kezdte a DVSC kisebb sérüléssel bajlódó kulcsembere., Rudolf Gergely. - A szemükben most nem csak a Loki vagyunk, hanem egy magyar együttes, amely hatalmas lehetőség kapujában áll. Hihetetlen érzés, mennyire megmozgattuk a futballt szerető embereket, nagyon nagy pozitívumnak tartom, hogy megtölthetjük a Puskás Ferenc Stadiont. Reméljük, ha sikerül bejutni a csoportkörbe, akkor is számíthatunk rájuk."
"Bízunk benne, hogy a Puskás Ferenc Stadionban is olyan hangulatot lesz, mintha Debrecenben, saját pályánkon játszanánk - folytatta Dr. Bartha Csaba, a DVSC sportigazgatója. - Ehhez az kell, hogy minden ember, aki kilátogat mérkőzésre hozzon magával Loki-sálat, más csapat szurkolói pedig magyar zászlót, és buzdítsák a csapatot az első perctől kezdve, mert nagyon nagy lehetőség előtt állunk. Előnyt szereztünk, de kedden egy nagyon erős ellenféllel kell farkasszemet néznünk. A fiúk ugyanakkor már bebizonyították, hogy ilyen nehéz helyzetben sem ijednek meg, vállalják a harcot. Egy újabb kihívás előtt állnak, amelynek meg akarnak felelni!
A LEVSZKI ELLENI KERET:
Vukasin Polekszics, Djordje Pantics, Bodnár László, Mészáros Norbert, Szűcs István, Komlósi Ádám, Fodor Marcell, Leandro, Czvitkovics Péter, Dombi Tibor, Varga József, Luis Ramos, Katona Attila, Szakály Péter, Rudolf Gergely, Oláh Lóránt, Adamo Coulibaly, Szilágyi Péter.
A LEVSZKI HÉTFŐI PROGRAMJA
A Debrecen BL-ellenfele, a Levszki Szófia hétfőn érkezik Budapestre, a bolgár aranyérmest szállító repülőgép fél tizenegykor landolt Ferihegyen.
Az együttes a Hotel Kempinskiben száll meg. A vezetőedző, Ratko Dosztanics 18.15-kor a Puskás-stadionban tartja mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóját.
A bolgárok edzése 19 órakor kezdődik a Bajnokok Ligája-találkozónak helyet adó létesítményben.
DÁN JÁTÉKVEZETŐ A VISSZAVÁGÓN
Az UEFA kijelölte a Bajnokok Ligája play off körének játékvezetőit, ez alapján a DVSC-TEVA – Levszki Szófia találkozón dán sípmesterek dolgoznak majd.
A vezetőbíró a 44 éves Claus Bo Larsen lesz, aki 1996-ban került be a FIFA-keretbe. Több nemezetek közötti válogatott – világbajnoki és EB-selejtezőt – és klubmérkőzést vezetett.
JEGYÁRUSÍTÁS:
Budapesten a Syma csarnok pénztáraiban 10-18 óráig, illetve augusztus 25-én, a mérkőzés napján a Puskás Stadion pénztáraiban is kaphatók belépők.

Debrecenben a DVSC három ajándékboltjában csak augusztus 4-én, hétfőn zárásig (Plaza – 18 óra; Malompark- 19 óra; TESCO – 20 óra) tart a jegyárusítás.

Debrecenben kedden már csak 9-12 óráig a DVSC Oláh Gábor utcai klubházában vehetők meg a jegyek 1500,-; 2000,-; 2500,-; és 4500 Ft-os áron. VIP jegyek 15000 Ft-ért kaphatók.

A létesítmény 36 ezer férőhelyes, ehhez jön az MLSZ által felszerelt hétezer szék, ám elképzelhető, hogy ezt még nem lehet igénybe venni kedden. Mindenesetre több mint 20 ezer belépő fogyott eddig.

SZURKOLÓI VONAT
Debrecenből augusztus 25-én, kedden, 16 óra 27 perckor szurkolói vonat indul, amely a Keleti pályaudvarig megáll Hajdúszoboszlón, Püspökladányban és Szolnokon is. A vonatjegy ára 1500 Ft. A szerelvény a BL visszavágó után indul vissza Debrecenbe a Keleti pályaudvarról.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu