Lisztes csak Eilts miatt menne Rostockba

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 8. 08:43
„Azért jöttem, mivel Dieter Eilts hívott” – nyilatkozta Lisztes Krisztián a Hansa Rostock hivatalos honlapján. A magyar középpályás három-négy napot tölt majd a keletnémet városban, és lehet, hogy a német labdarúgó Bundesliga másodosztályában folytatja pályafutását.


Szerdán érkezett meg Berlinen keresztül Rostockba Lisztes Krisztián, ahol néhány napig a német labdarúgó-másodosztályban szereplő Hansa edzésein vesz részt.

Lisztes nem ismeretlen a német szurkolók előtt, hiszen majd egy évtizedig játszott a Bundesligában a Stuttgart, a Werder Bremen és a Mönchengladbach színeiben. Súlyos sérülése miatt hazatért, itthon a Ferencváros, majd a REAC mezét viselte.

Egykori társai azonban nem felejtették el a volt válogatott futballistát, ennek köszönhető a rostocki meghívás. Az élvonalból kipottyant csapat edzője ugyanis az a Dieter Eilts, aki Brémában Lisztes csapattársa volt, akárcsak segítője, Mike Barten, vagy a Rostock egyik legjobbja, Enrico Kern.

„Bár egy kis pénzt még szeretnék a futballal keresni, az én megélhetésemet már az újpesti kávéházam biztosítja” – nyilatkozta Lisztes a Rostock hivatalos honlapján. – „A folytatás függ a családomtól is, gyermekeim közül Krisztián három és fél éves, míg Lili hétéves, az ő érdekeiket is figyelembe kell vennem. De mivel Dieter Eilts hívott, jönnöm kellett!”

A 32 éves futballista hozzátette, hogy várhatóan három-négy napot marad Rostockban, de lehet, hogy a tavaszi szezont is itt tölti.

„A kávéház nélkülem is megy egy darabig. Szerencsére feleségem, Szilvia minden döntésemben támogatott, ezúttal is mellettem áll.”

A Rostock gyengén szerepel a német másodosztályban, a kiesés szélén, a 15. helyen áll.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu