„Lionel Messi minden idők legjobbja”

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 6. 15:05
A katalán együttes szurkolói – és még sokan mások is – bizonyára egyetértenek Xavi Hernandezzel! A kiváló középpályás ugyanis állítja, Lionel Messinél jobb labdarúgót még senki sem látott, de az FC Barcelona is kiemelkedő tudású csapat.


A Barca másfél héttel ezelőtt lenyűgöző játékkal hódította vissza a Bajnokok Ligáját, az elmúlt fél évtizedben immár harmadszor bizonyult Európa legjobbjának. A londoni döntőben ismét brillírozott a kétszeres aranylabdás Lionel Messi, aki újfent bebizonyította, kiváló képviselője kedvenc sportágának.

„Messi minden idők legjobb játékosa! Jobb Pelénél, Diego Maradonánál vagy Johan Cruyffnál! Kulcsembere a csapatunknak, meg kell őt védenünk. Nélküle biztosan nem lennénk ilyen sikeresek” – jelentette ki Xavi.

Az FC Barcelona káprázatos sikereket ért el egyedik, utánozhatatlan és az esetek döntő többségében megállíthatatlan stílusával. Sokan korszakalkotónak tartják a Guardiola-csapat teljesítményét, ezt Xavi sem tagadja.

„Több nagyszerű csapat volt már a futballtörténelemben. Pelé Brazíliája, Cruyff Ajaxsza vagy Sacchi Milanja. De az elmúlt húsz évben a Barcelona a legjobb!” – jegyezte meg a kiváló középpályás.

A katalán csapatot ebben a szezonban is sokféle módon próbálták megállítani, de az igazán fontos összecsapásokon ez nem igazán sikerült. Az újabb nagy triplázás csak azért nem sikerült, mert a Király Kupa döntőjében a Real Madrid 1-0-ra legyőzte a Barcát.

„Ebben a szezonban a Madrid volt a legnehezebb ellenfelünk, de nem azért, hogy jól futballoztak volna. Egyszerűen tönkre akarták tenni a mérkőzést …Ezerszer jobban tetszett a Manchester United hozzáállása a Bajnokok Ligája döntőjében. Igazán érdekes lenne, ha egyszer a Real Madrid ellenünk is nyíltan futballozna.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Perez: Mourinho a világ legjobb edzője
Biztosan sokan vitatkoznak majd a királyi klub elnökével, de bizonyára rengetegen bólintanak majd helyeslően. Florentino Perez ugyanis azt állítja, a tavaly az Internazionalétól szerződtetett Jose Mourinho jelenleg a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu