Leicesterben koppintottak a City orrára

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 9. 16:43
VIDEÓK! A Sunderlandet búcsúztató Notts County vendége lesz a Leicester-Manchester City összecsapás győztese az FA-kupa 4. fordulójában. Ám hiába játszottak kilencven percet a csapatok, nem lettünk okosabbak, ugyanis a sokkal esélyesebbnek vélt Premier League-résztvevő meglepetésre csak 2-2-re volt képes soros ellenfelével szemben. Már az első percben hátrányba kerültek az Égszínkékek, de Milner és Tévez révén még a szünet előtt fordított a City, hogy aztán Sven-Göran Eriksson csapata az orrára koppintson. Újrajátszás másfél hét múlva.


FA-KUPA, 3. FORDULÓ:
LEICESTER - MANCHESTER CITY 2-2 (1-2)
Leicester, Walkers Stadion, vezette: Mike Dean.
LEICESTER: Weale - Berner (Neilson, 94.), Naughton, Hobbs, Bamba - King, Dyer (Waghorn, 79.), Wellens, Abe - Gallagher, Vassell (Howard, 83.). Menedzser: Sven-Göran Eriksson.
(kispad: Logan, Neilson, Moreno, Oakley, Moussa, Howard, Waghorn)
MAN. CITY: Hart - Kolarov, Boateng, Lescott, K. Touré - Milner, Wright-Phillips (De Jong, 46.), A. Johnson, Vieira - Jo (Zabaleta, 74.), Tévez. Menedzser:  Roberto Mancini.
(kispad: Given, Zabaleta, Boyata, De Jong, Ibrahim, Santa Cruz, Nimely)
Gólszerző: Bamba (1.), King (64.), ill. Milner (23.), Tévez (45.)
Legutóbb hat és fél éve találkozott egymással ez a két garnitúra, akkor 1-1-es döntetlenre végzett egymással a Leicester és a Manchester City. E két csapat találkozóin az az érdekes, hogy aki otthon játszott, még sohasem nyert.
Nos, most sem, igaz, erre nem is volt sok esélye a másodosztályú vendéglátónak a találkozót megelőzően. Ugyanakkor a Newcastle-t fogadott Stevenage-nek sem adtak egy fabatkát sem szombat este, aztán a törpecsapat 3-1-re legyőzte a Premier League-ben acélosodó ellenfelet.
Angliában nincs igazán favoritja a kupameccseknek, a háromesélyt pedig Bamba a 45. másodpercben erősítette meg a szurkolókban. A délutáni MU-Liverpool ütközethez kísértetiesen hasonlóan kezdődött tehát  ez a csata, csak éppen ellenkező előjellel. Ezúttal nem a gyárvárosiak vettek villámrajtot.
A kezdeti sokkot gyorsan maga mögött hagyta a City, amelyben a meccs két embere tündökölt a nyitó felvonás hátralévő időszakában. Előbb Milner váltotta gólra Tévez passzát, majd fordítva, a manchesteriek mehettek előnyben pihenni.
A második félidőben meg is pecsételhették volna a Leicester sorsát, ehelyett egy védelmi hiba után gólt kaptak - és másfél hét múlva újrázhatnak a City of Manchesterben. Na, ez hiányzott a legkevésbé Roberto Mancini legénységének. Még egy meccs...
Megvan a 4. forduló teljes párosítása is:
Stevenage-Reading
Notts County-Leicester/Man City
Doncaster/Wolves-Stoke/Cardiff
Birmingham-Coventry
Burnley-Burton
Swansea-Leyton Orient
Southampton-Manchester United
Everton-Chelsea/Ipswich
Fulham-Tottenham
Arsenal/Leeds-Huddersfield
Bolton-Wigan
Watford-Brighton
Torquay United-Crawley Town/Derby
Aston Villa-Blackburn Rovers
West Ham-Nottingham Forest
Sheffield Wednesday-Wycombe/Hereford
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
95. Vége a meccsnek! A City of Manchesterben újra megmérkőznek a felek. 2-2!
94. Leicester-csere: Neilson be, Berner le.
91. Tévez dönthetett volna, de 9 méterről, jobbról a kapusba lőtt.
Három perc a hosszabbítás.
83. Leicester-csere: Howard be, Vassel le.
80. Óóóóóóóó, meccslabdát rontott De Jong! Milner vitte fel a labdát a bal szélen, középre gurított, Tévez megtolta, de a teljesen egyedül érkező holland 10 méterről a kapus kezei közé passzolt. Mekkora ziccer!
79. Leicester-csere: Waghorn be, Dyer le.
78. Milner mentett a gólvonalról Bamba fejesét követően.
74. City-csere: Zabaleta be, Jo le.
64. GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Úúú, nagy hiba után egyenlítettek a hazaiak: Gallagher adott be balról, Kolo Touré elvétette a labdát, Hartot ez megzavarta és kijött róla a labda, King lecsapott, majd 4 méterről az üres kapuba pöccintett. 2-2!


62. Milner kínálta meg Wealét, aki vetődve mentett.
55. Upsz! Hobbs fejelte éppen fölé a labdát 9 méterről, kissé balról.
Nagyon igyekszik a Championshipben szereplő kiscsapat...
46. Majdnem megint gyorsan gólt lőtt a Leicester: Dyer kapott labdát, majd kapura tört, de 17 méterről, egy védővel a nyakán mellé-fölé vágta a játékszert.
City-csere a szünetben: De Jong be, Wright-Phillips le.
46. Folytatják!
45+3. Vége a félidőnek! Jó a meccs, gólok is vannak, szerencsére van még egy félidő. 1-2!
45. GÓÓÓÓÓÓL!!!! Gól után gólpassz: Milner gurított jobbról, nem messze az alapvonaltól laposan középre, jött Tévez és 6 méterről, elegáns mozdulattal a hálóba sarkazott. Már a manchesterieknél az előny. 1-2!


39. Úúúúúú! A középen felfutó Adam Johnson csúszott rá a jobbról, élesen és laposan kapu elé érkező labdára, de centikkel mellépasszolt.
33. Ave bombázott kapura 25 méterről, de Hart nagyot vetődve kiszedte a jobb felső elől a labdát. A szöglet után Bamba próbálkozhatott, de közeli fejesét Hart védte. Ezt megúszta a City.
30. Tévez bikáziott fölé 16 méterről, középről.
Megvan a 4. forduló teljes párosítása is:
Stevenage-Reading
Notts County-Leicester/Man City
Doncaster/Wolves-Stoke/Cardiff
Birmingham-Coventry
Burnley-Burton
Swansea-Leyton Orient
Southampton-Manchester United
Everton-Chelsea/Ipswich
Fulham-Tottenham
Arsenal/Leeds-Huddersfield
Bolton-Wigan
Watford-Brighton
Torquay United-Crawley Town/Derby
Aston Villa-Blackburn Rovers
West Ham-Nottingham Forest
Sheffield Wednesday-Wycombe/Hereford  
25. Érdekes jelenet: Wellens és Tévez rángatta egymást, minek végén az argentin jó nagyot rúgott a földre huppanó hazai futballista gyomorszájába. Mintha egy pankrátormeccsen lettünk volna...
23. GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Tévez ment el a jobb oldalon, majd a beljebb helyezkedő Milnerhez adott. A középpályás megcsinált egy cselt Bamba mellett, tolt egyet a labdán,majd 15 méterről kilőtte a jobb alsót. Eddig tartott a kiscsapat előnye. 1-1!

13. Úúúúú, kis híján egyenlített a City. Jobbról szállt középre a labda, Vieira azonnal kapura belsőzött 8 méterről, középről, de Weale valahogy kirúgta a gólvonalról.
A City új szerzeménye, a Wolfsburgtól érkezett Edin Dzeko egyelőre csak a lelátón foglal helyet.
1. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! 45 másodperc kellett a hazaiaknak a vezetéshez. Balról szállt középre a labda, bent megcsúsztatták, éppen Bamba elé, aki 4 méterről a hálóba paskolt. Előny a Leicesternél. 1-0!


1. A vendégek kezdték a meccset. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Chelsea megint hetet vágott Fülöpnek
Tavaly január után ismét hét gólt kapott a Chelsea-től Fülöp Márton, aki akkor a Sunderland (2-7), most a csereként beállt Priskin Tamást is soraiban tudó Ipswich Town (0-7) kapusaként járt pórul a Stamford Bridge-en. Az FA-kupa...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
FA-kupa: Giggs győzte le a Liverpoolt
VIDEÓ! Presztízsmeccsen 1-0-s győzelmet aratott a Manchester Un ited a Liverpool felett az FA-kupa 3. fordulójának rangadóján. A Vasárnap délutáni összecsapást Ryan Giggs 2. percben értékesített büntetője döntötte el, de nem...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Őrületes meglepetés az FA-Kupában!
A labdarúgó FA-kupa 3. fordulójának szombat esti mérkőzése tartogatta a játéknap legnagyobb meglepetését: a Premier League-ben szereplő Newcastle United ugyanis 3-1-re kikapott - ezzel természetesen ki is esett - a...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
FA-kupa-körkép: Gera Zoli gólt lőtt
Szombaton 26 mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó FA-kupa. A világ talán legpatinásabb sorozatának 3. fordulójában több Premier League-ben szereplő csapat is fellépett, amelyek közül a Sunderland mindenki döbbenetére odahaza...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az Arsenalon is kifogott a hősies Leeds
VIDEÓ! Azok után, hogy tavaly búcsúztatta a Manchester Unitedet, szombaton mindössze néhány percre volt az újabb világraszóló bravúrtól a másodosztályú Leeds, amely 1-1-es döntetlent játszott az Arsenal otthonában az FA-kupa 3....
Tovább a teljes cikkhez »
 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu