Lehajrázta a Debrecen az elfáradó Vasast

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 20. 16:52
Hatvan percig aludt, majd felébredt és tulajdonképpen kivégezte a Vasast a Debrecen futballcsapata az NB I 8. fordulójában. Dobric találatával még vezettek az angyalföldiek, majd bő negyedóra alatt Oláh Lóránt duplájával, Dudu és Szakály egy-egy találatával végül fölényes, 4-1-es győzelmet aratott a Loki.


Fotó: Derencsényi István
LABDARÚGÓ NB I, 8. FORDULÓ:
DVSC-TEVA – VASAS 4-1 (0-1)
Debrecen, 3000 néző. Vezette: Solymosi (Takács G., Farkas B.)
DEBRECEN: Polekszics – Bernáth, Mészáros N., Takács Z., Szatmári (Dombi 54.)– Demjén (Sándor T. 75.), Kiss Z., Leandro, Szakály P. – Rudolf (Dudu 45.), Oláh L. Klubmenedzser: Herczeg András
VASAS: Németh G. – Balog Zs., Paripovics, Unierzyski, B. Tóth (Mundi 88.) – Pavicsevics, Somorjai (Pilller 68.) – Lázok, Dobric (Gyánó 74.), Németh N. – Divics. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerző: Dobric (25.), Oláh L. (60., 67.), Dudu (72.), Szakály P. (80.)
Sárga lap: Paripovics (21.), Takács Z. (37.), Pavicsevics (45+1.), Polekszics (54.), Németh N. (69.), Dobric (73.), Piller (86.)

 

Igazi őszi meccset vívott a két csapat – hideggel, esővel kísérve. Nem véletlenül tartott Herczeg András csapata hátsó alakzatának várható produkciójától. A tartalékos védelem már az első percben hatalmasat hibázott, hiszen a hosszú idő után újra a kezdőben játszó Szatmári tizenegyest érően buktatta Lázokot. A vendégek azonban nem éltek az óriási lehetőséggel, ugyanis Németh Norbert büntetőjét Polekszics hárította.

 

Ám ez sem fékezte meg a bátran kezdő angyalföldieket, akik bizony többször is veszélyeztettek, és az első fél óra nagy részében uralták a játékot. Nem érdemtelenül szereztek vezetést Dobric révén.

 

A debreceniek előtt is adódtak lehetőségek, a játékrész záró harmadába pedig kapujához szögezték a fővárosi gárdát – mindhiába. Ellenben az érezhető volt, hogy ez nem egygólos meccs lesz, mert mindkét együttes játékosai támadólag léptek fel.

 

A szünetben Dudu váltotta Rudolfot, de sokáig a nigériai támadó sem tudta megváltani a világot, már csak azért sem, mert a piros-kékek jól tartották a labdát. Dombi beállásával viszont lendületbe jött a Loki, és az ő pontos beadása után egyenlített Oláh. Aztán az afrikai támadó percei következtek. Az agilisan futballozó Dudu előbb Oláhnak adott gólpasszt, majd ő maga is feliratkozott a góllövők közé. A Dombitól kapott labdát lőtte a hálóba. És még nem volt vége a Dudu-shownak, a nigériai fiú Szakállyal is rúgatott egy találatot.

 

Herczeg cseréi tehát teljes mértékben bejöttek. Közben a klubmenedzser – a hazai szurkolók nagy-nagy örömére – a hosszú sérülés miatt sokat kihagyó Sándor Tamást is a pályára küldte.

 

Az utolsó félórában parádézó Debrecen megérdemelten nyerte a rangadót, és ezzel megdöntötte a klub bajnoki veretlenségi sorozatát. A Herczeg András irányította gárda immáron tizenhét mérkőzése nem talált legyőzőre.

 

EDZŐSZEMMEL:
Herczeg András: – Gyámoltalan kezdés után a második félidőben sikerült ritmust váltanunk. Felpörögtünk és több kiváló egyéni teljesítményünknek hála, sikerült fordítanunk. Dombi Tibor beállásával lendületet vitt játékunkba. Örülök a sikernek, mert nagyon akartuk ezt a győzelmet.
Mészöly Géza: – Sokkal több volt ebben a mérkőzésben, ám sajnos nagy védelmi hibák miatt csúnya vége lett. Az első félidőben három százszázalékos helyzetünk is volt, akkor megnyerhettük volna a találkozót. Aztán egy tízperces rövidzárlat következtében minden elveszett.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu