Laudrup a Szpartak Moszkva edzője lesz

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 8. 18:43
Szerdától Michael Laudrupnak hívják az orosz első osztályú Szpartak Moszkva vezetőedzőjét, a Getafe korábbi mestere a hírek szerint 18 hónapos szerződést ír alá a fővárosi élklubnál - értesült az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapja hétfőn. Laudrup Sztanyiszlav Csercseszov utódja lesz, aki együttesével a Dinamo Kiev ellenében bukott el BL-selejtezők harmadik fordulójában.


 

"Úgy gondoljuk, hogy Michael Laudrup a megfelelő személy arra, hogy a lehető legjobbat kihozza a csapatból" - nyilatkozta az UEFA honlapjának Valerij Karpin általános igazgató.



A korábbi csatárklasszis a West Ham United edzői posztjáért is ringbe szállhatott volna, mégis a Szpartakot választotta, az általa legismertebbnek vélt orosz labdarúgóklubot.

 

Laudrup nyilatkozatában az "orosz Real Madridnak" nevezte a csapatot, amelynek játékosait, ha minden igaz, már ő készíti fel a jövő heti FK Moszkva elleni derbire.

 

"A hasonlat nem véletlen, a nagy különbség, hogy már emberemlékezet óta nem nyert bajnoki címet. A csapatot újra fel kell vezetni a csúcsra, ott a helye, és az európai porondon is helyt kell állnia" - mondta Laudrup.


A 44 éves edző utoljára a spanyol első osztályú FC Getafét irányította, amellyel az UEFA Kupában kis híján elődöntőig jutott, és a La Ligában is szépen helytállt, mégis benyújtotta lemondását májusban. Ezt megelőzően Morten Olsen segítője volt a dán nemzeti csapatnál (2000-2002), majd a Bröndby IF-et vezette bajnoki címig.

 

A moszkvaiak egyelőre a nemzetközi színtéren is talpon vannak, az UEFA Kupa első fordulójában a Banik Ostravával kerültek szembe. Nagy kérdés mire jut az együttesel a dán sztártréner a sorozatban, amennyiben megismételné a Getavével mutatott menetelését, azzal vélhetően még túl is teljesítené a vezetők várakozásait.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu