Lappints döntött az ETO javára Budaörsön

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 15. 15:44
Küzdelmes, sok helyzetet hozó mérkőzésen a Győr nyerni tudott a lelkes, s helyenként tetszetősen, ügyesen futballozó Budaörs otthonában a Ligakupa őszi csoportkörének második fordulójában.


 

LABDARÚGÓ LIGAKUPA, CSOPORTKÖR, MÁSODIK FORDULÓ
BUDAÖRS-GYŐRI ETO FC 0-1 (0-0)
Budaörs, 150 néző. V: Kovács G (Kis Z., Beidek).
BUDAÖRS: Babócsy - Csengő, Varga D.(Mihályi 79), Bálint (Végh 50.), Novák - Lászka, Nagy R. (Lalusz, 54.) - Papp G (Pálinkás, 82.), Bencze (Farkas J., 62.), Farkas - Tüske. Edző: Lucsánszky Tamás.
GYŐRI ETO FC: Varga Z. - Bank, Kovács Z., Zámbó (Dorogi 46.), Vető - Copa, Pákolicz (Kiss Sz., 73), Eugéne (Lappints, 46), Pintér A. - Csermelyi, Brnovics (Sánta, 63.). Edző: Egervári Sándor.
Gólszerző: Lappints (53.)
Sárga lap: Pintér A. (23.), Bálint (39.), Farkas Á. (67.)

 

Az első húsz perc a győri kapus, Varga Zoltán bravúrjainak jegyében telt.

 

Az előző bajnoki fordulóban egy "nyolcasba belefutó" budaörsiek nagyon csipkedték magukat, rendre megnyerték a párharcokat a lagymatagon kezdő győriekkal szemben.

 

Varga kapus azonban Papp és Tüske lövését is remek reflex-szel hárította, majd Papp ravasz szabadrúgásánál is résen volt. A győriek egyetlen valamire való akciót vezettek ezalatt, amelynek végén a 17. percben Copa a felső lécre pörgette 13 méterről a labdát.

 

A félidő második felében kiegyenlített lett a játék, Brnovics bal oldali szöglete után Eugéne fejelt kapura hét méterről, s a kapuba tartó labdát az alapvonalon álló Csengő fejelte ki a mezőnybe.

 

Az utolsó szó is a győrieké volt, Csermelyi ügyesen lefejelt labdátájával a védők mögül induló Brnovics lépett ki, ám 14 méterről Csengő szorításában ballal a jobb felső sarok mellé bombázott.


A szünetben Egervári Sándor kettős cserét hajtott végre, ami jót tett csapatának. A második félidőt az elsőben látottnál sokkal harcosabban, elszántabban kezdte a Győr, s ennek hamar meg is lett az eredménye, egy gyönyörű akció végén a csereként beállt Lappints szerzett vezetést az ETO-nak.

 

A Győr gond nélkül őrizte előnyét, de nemsokára bajba kerültek, egy lepattanó labdát Papp 12 méterről kapura szúrt, Varga azonban ismét remekül mentett lábbal. A hazaiak nem egyszer ügyesen eljutottak a győri 16-osig, ám az utolsó passzokat rendre elrontották, vagy pedig a mezőny legjobbja, Varga kapus hárított. A Győr végülis éppen annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez kellett, minimális energiabefektetéssel a maximumot érte el sok helyzetet kihagyó ellenfelével szemben.


EDZŐSZEMMEL:

 

Lucsánszky Tamás: - Jó iramú mérkőzésen a helyzetek alapján talán a döntetlent megérdemeltük volna. Gratulálok a győzelemhez.

Egervári Sándor: - Örülök a győzelemnek, mert egy nagyon jól játszó ellenfelet sikert két vállra fektetnünk. A mérkőzésből mindkét csapat erőt meríthet a hétvégére.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu